Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

                                        ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ


18 Σεπτέμβρη 2013: Το τέρας της Χρυσής Αυγής ξανακάνει την εμφάνισή του. Στο Κερατσίνι, στήνεται ενέδρα σε παρέα νέων από ομάδα υπεράριθμων (ως συνηθίζουν) στοιχείων του ακροδεξιού χώρου, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και άτομα με διακριτικά της Χ.Α., καιμαχαιρώνεται βάναυσα μέχρι θανάτου ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, μουσικός στο χώρο της low bap με ενεργή συμμετοχή στο αντιφασιστικό κίνημα και παιδί εργατικής οικογένειας. Κι όλα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά την άνανδρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε αφισοκόλληση του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. στο Πέραμα και τις προκλητικές δηλώσεις βουλευτών και μελών της με αφορμή το «μνημόσυνο του Μελίγαλά».

 Αυτή είναι η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή. Τα «καλά παιδιά» που περνάνε τις γιαγιάδες στο δρόμο. Οι πατριώτες που θέλουν να «ξεβρωμίσει ο τόπος». Ο χώρος που εκφράζει τη λαϊκή οργή κατά του πολιτικού κατεστημένου. Είναι αυτοί που ξετρύπωσαν ακριβώς τη στιγμή που ξεσηκώνεται το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη στιγμή που το πανεκπαιδευτικό μέτωπο θέτει προοπτικές στον αγώνα του και δείχνει να μην υποχωρεί. Είναι αυτοί που ενσαρκώνουν απόλυτα το μακρύ χέρι της κυβέρνησης σκοτώνοντας όποιον αρνείται να υπακούσει και χτυπώντας κάθε εργατικό αγώνα και κάθε αντιφασιστική πάλη. Ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης.

Όσο κι αν το θέλουν όμως εμείς δε θα τους φοβηθούμε! Να τσακιστεί ο φασιστικός κίνδυνος με μαζικές κινητοποιήσεις και δράσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές! Να εδραιωθεί η αντιφασιστική πάλη και να συνδεθεί ο αγώνας αυτός με το συνολικό αγώνα ενάντια στη ληστρική επιδρομή ΕΕ – ΔΝΤ - Κεφαλαίου! Να κλιμακωθούν οι αγώνες μας για Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία, με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, μέχρι τη νίκη! Η απάντηση για μια ακόμη φορά θα δοθεί στο δρόμο! OΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6 μμ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ!


Υ.Γ.: Η ΝΔ αλλά και οι υπερασπιστές της στα πανεπιστήμια (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) για άλλη μια φορά σε μια τέτοια περίσταση πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα. Καταδικάζουν τη Χ.Α που “δολοφονεί ανθρώπους” με την αιτιολόγηση “καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται”. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα:
  1. Η Χ.Α δε δολοφονεί απλά και γενικά ανθρώπους και δεν επιτίθεται απλά και γενικά σε ανθρώπους. Δολοφόνησε στοχευμένα έναν αντιφασίστα, δολοφονεί στοχευμένα μετανάστες, επιτίθεται στοχευμένα σε αγωνιστές. Είναι οι γενίτσαροι του συστήματος και δουλειά τους είναι να βγάζουν απ' τη μέση οποιονδήποτε είναι επικίνδυνος γι' αυτό, όπως πολύ περήφανα δήλωσε μέλος της Χ.Α στο ΕΘΝΟΣ: Εμείς λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς”.
    2) Λίγα λόγια για τη θεωρία των δύο άκρων. 
    Η άποψη αυτή πρεσβεύει ότι τόσο ο φασισμός όσο και η αριστερά και το εργατικό κίνημα  παρά τις επιμέρους διαφορές τους, αποτελούν ιδεολογική  έκφραση της βίας, γι’αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται από ίσες αποστάσεις, κάτι που οδηγεί λίγο πολύ στην ταύτιση του ενός με το άλλο. Βαζίζεται όμως σε ένα τραγικό σφάλμα. Ταυτίζει τη βία του εκμεταλλευτή με τη βία του εκμεταλλευόμενου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου, η δίκαια αντίδραση των εργαζομένων στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, των φοιτητών και μαθητών απέναντι στη διάλυση της παιδείας τους και να εξωραϊστεί η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική. Είναι αυτό που ακούμε καθημερινά: “Γιατί να κάνουμε κατάληψη; Γιατί οι εργαζόμενοι να κάνουν απεργία; Αυτά είναι βίαια μέσα. Ας στείλουμε ένα χαρτί για διάλογο με τον υπουργό παιδείας.”
    ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.