Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Εκτέλεση 15χρονου εν ψυχρώ στο κέντρο της Αθήνας

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 15χρονος πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Περιπολικό περνά από την πλατεία Εξαρχείων και γιουχάρεται από παρέα εφήβων. Το περιπολικό σταματά κι ένας από τους αστυνομικούς σημαδεύει και σκοτώνει εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Τα όπλα της «δημοκρατίας» τους ξαναχτυπούν 23 χρόνια μετά, ίδιο στόχο στο ίδιο μέρος. Τότε που μέσα στο άσυλο οι δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν τον τότε 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά. Ακολούθησε το ίδιο θέατρο του παραλόγου με παραιτήσεις υπουργών που δεν έγιναν δεκτές από την πολιτική ηγεσία. Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τα ΜΜΕ εκπληρώναν, όπως και τώρα, το ρόλο τους προσπαθώντας να αποσυμπιέσουν τη λαϊκή οργή μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά, αποσυνδέοντας πολιτικά τα γεγονότα από την κυβερνητική καταπίεση και καλώντας σε «αυτοσυγκράτηση».
Όμως αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Ήδη σε πόλεις ανά την Ελλάδα εργαζόμενοι και νεολαία σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ έχουν κατακλείσει τους δρόμους, σπάζοντας τη βιτρίνα του υποτιθέμενου κράτους δικαίου! Πετάμε στα σκουπίδια τις επίσημες «δικαιολογίες» περί μεμονωμένου περιστατικού αφού το γεγονός αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας συντονισμένης επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα νεολαίας κι εργαζομένων (κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μηνήσεις σε συνδικαλιστές, επιθέσεις σε μετανάστες, κινήσεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18 κτλ.
Κράτος και ΜΜΕ χέρι χέρι προετοίμαζαν από καιρό το έδαφος για περιστατικά σαν αυτό όπως αποδεικνύει και άρθρο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μαρίνου στο «Βήμα» της 23/11 με τίτλο «Εξουσία αντιεξουσιαστών». Εκεί προσπαθεί να υπερασπίσει τις ακραίες μορφές καταστολής της αστυνομίας.
Σε μια περίοδο πανεκπαιδευτικών και πανεργατικών κινητοποιήσεων το κράτος προσπαθεί να φιμώσει ό,τι θεωρεί επικίνδυνο για την εξουσία του.
Χαιρετίζουμε την άμεση και αυθόρμητη απάντηση ομάδας ατόμων που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης το ίδιο βράδυ και

Καλούμε μαθητές, συλλόγους, σωματεία σε συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες με στόχο τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Όλοι στην πορεία τη Δευτέρα 8/12 και ώρα 16:00 (προσυγκέντρωση στο δημαρχείο) και στην πανελλαδική-πανεργατική πορεία ανά πόλεις την Τετάρτη 10/12.

ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Ε.Α.Α.Κ.-Casus belli