Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/11 ΣΤΙΣ 18.00 ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Μετά την συλλογή του απαιτούμενου αριθμού υπογραφών, με αίτημα τη διεξαγωγή νέας γενικής συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών της μοριακής βιολογίας και γενετικής, την Πέμπτη 27/11 ο σύλλογος καλείται να πάρει απόφαση για τα ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Η γενική συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου που έχουν στην διάθεση τους οι φοιτητές και από τα πιο αμεσοδημοκρατικά μέσα που επιβιώνουν μέσα στην καταπίεση και την καταστολή. Λέγοντας αμεσοδημοκρατικό μέσο, εννοούμε ότι μέσα στην γενική συνέλευση κάθε φοιτητής έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να τοποθετηθεί, ενώ η απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος πηγάζει από την βάση του φοιτητικού σώματος και όχι από κάποια ηγεσία. Γι’ αυτό και οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων είναι πιο ισχυρές από τις αποφάσεις του γραφειοκρατικού διοικητικού συμβουλίου (Δ.Σ.) της σχολής.

Βέβαια οι κυβερνητικές παρατάξεις ουδέποτε υποστήριξαν την παραπάνω άποψη, αλλά αντίθετα επιτίθενται και σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια διεξαγωγής νέας γενικής συνέλευσης. Δεν είναι λίγες οι φόρες όπου ο φοιτητικός σύλλογος έχει υποστεί την τρομοκρατία της προσκείμενης στη νέα δημοκρατία, ΔΑΠ, η οποία απειλούσε να σκίσει τις υπογραφές. Έτσι και αυτή την περίοδο, η ΔΑΠ, ακύρωσε, αυταρχικά, το ορισμένο Δ.Σ. της Δευτέρας και το μετέφερε παρά τις αντιδράσεις των υπόλοιπων, την Τρίτη στις 10 το βράδυ στο κτίριο της μοριακής! Το πρόσχημα για αυτή την ματαίωση ήταν οι ‘δουλειές’ που είχαν οι δαπίτες να κάνουν, ενώ και την Δευτέρα και την Τρίτη το μεσημέρι περιφέρονταν άπραγοι στη σχολή. Κι όλα αυτά όταν πουθενά δεν προβλέπεται ότι οι υπογραφές πρέπει να επικυρωθούν στο Δ.Σ.. Πόσο μάλλον να καταχωρούνται εκβιαστικά τα τελευταία δυο χρόνια στα πρακτικά του Δ.Σ., τα οποία βρίσκονται στα χέρια της ΔΑΠ και μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να φακελώνει τους φοιτητές.

Ενάντια σ’ όσους θέλουν τους φοιτητικούς συλλόγους ανενεργούς εμείς καλούμε τον κάθε φοιτητή μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και συλλογικά να στείλει το μήνυμα ότι το μέλλον μας δεν θα καθοριστεί για μας χωρίς εμάς. Τα τελευταία δύο χρόνια παλεύουμε ενάντια :

  • Στον νόμο πλαίσιο, που εντατικοποιεί τις σπουδές μας και ανοιγεί την πόρτα στις επιχειρησείς στις σχολές
  • Στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, γιατί η δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι δικαίωμα όλων
  • Στην απαξίωση των πτυχίων μας
  • Στην χειραγώγηση των φοιτητικών συλλόγων
  • Στην καταστολή των φοιτητικών και κοινωνικών αγώνων




Ολη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: