Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ 6:30 μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Η εισβολή των τανκς του ισραηλινού στρατού κατοχής στην μαρτυρική πόλη της Γάζας ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κύμα αγανάκτησης για τις σφαγές εκατοντάδων αμάχων. Τα εγκλήματα πολέμου στα οποία προέβησαν οι Ισραηλινοί είχε να τα δει η ανθρωπότητα από την εποχή της ναζιστικής κατοχής.
Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο στυγερή επανάληψη μιας πολιτικής Ολοκαυτώματος για την ολοκληρωτική υποταγή του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, είναι μια δολοφονική πολιτική που έχει την πλήρη και κυνική υποστήριξη απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, και της ΕΕ, αλλά και μιας σειράς αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων. Αποτελεί υλοποίηση των σχεδίων του πάγιου Ισραηλινού σχεδίου για την ουσιαστική εξουθένωση και εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του. Για την δημιουργία ενός Παλαιστινιακού στα λόγια κράτους, κατακερματισμένου, πλήρως εξαρτημένου και ελεγχόμενου με φτηνό εργατικό δυναμικό για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Σαφές μήνυμα υποταγής απευθυνόμενο σε κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο στην περιοχή, σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης αντιπολίτευσης, στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνδέεται με βαθιά «φιλία» με την Ισραηλινή κυβέρνηση, που επιβεβαιώνεται σε κάθε κρίσιμη περίοδο και από τις δύο πλευρές, όπως η αποστολή από το Ισραήλ δακρυγόνων και ασφυξιογόνων για την κατάπνιξη της πρόσφατης νεολαιίστικης εξέγερσης, και από την Ελληνική πλευρά με νέες συμφωνίες, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κάλυψη της εισβολής, άμεση στήριξη από την βάση στην Σούδα. Ο εμβολισμός του πλοίου Dignity που μετέφερε ιατρικό υλικό από ισραηλινά πολεμικά σε διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου αποτελεί άμεση συνδρομή στην ισραηλινή εκστρατεία κατά της Γάζας. Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμίζεται και συναινεί στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που στηρίζουν τους δολοφόνους. Στην πράξη δεν κάνει τίποτα άλλο απ’ το να ενθαρρύνει τα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού. Άλλωστε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της τελευταίας δεκαπενταετίας ήταν ο αρχιτέκτονας των στρατηγικών συμφωνιών με το Ισραήλ.
Σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή δυναμώνουν οι φωνές για μια τρίτη Ιντιφάντα ενάντια στο Ισραήλ ενάντια στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, ενάντια στα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα όπως του δικτάτορα Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Δίπλα στην Αντίσταση στη Μέση Ανατολή ξαναβγαίνει στους δρόμους το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, θυμίζοντας πάλι την Άνοιξη του 2003 και τις εκρηκτικές διαδηλώσεις ενάντια στην επέμβαση στο Ιράκ.
Μοναδική διέξοδος και ελπίδα για το λαό της Παλαιστίνης και όλους τους λαούς της περιοχής, για την απόκρουση του νέου ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού μεσαίωνα και της πρωτοφανούς βαρβαρότητας που μας ετοιμάζουν, είναι οι ίδιοι οι λαοί μαζί και ο ελληνικός λαός και η νεολαία που ξεσηκώθηκαν για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που καταδίκασαν μαχητικά τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα να ξανακατεβούν στους δρόμους και να απαιτήσουν:

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
  • ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ε.Α.Α.Κ.-CASUS BELLI
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ