Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ... ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τη νεολαία. Η κυβέρνηση ψήφησε και θέλησε να εφαρμόσει έναν νόμο έκτρωμα παρά την αντίδραση όλων αυτών τους οποίους αφορά. Ο λόγος, για τον γνωστό και ως «νόμο-πλαίσιο», τον νόμο που δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τον λεγόμενο «καταστατικό χάρτη» επί χούντας. Τον νόμο που στόχο έχει την εντατικοποίηση των σπουδών στα πανεπιστήμια και την «πειθάρχηση της νεολαίας». Τον νόμο που θα απαγορεύει στους φοιτητές να αντιδρούν στις αντιεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση δεν διστάζει καθόλου να δείξει την υποστήριξή της στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στο κεφάλαιο της Ευρώπης ξεπουλώντας την παιδεία και μετατρέποντάς την από αγαθό σε εμπόρευμα! Παρά την απόρριψη της αναθεώρησης του άρθρου 16 του συντάγματος, που χρειαζόταν για την εγκαθίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιστρέφει και κάνει ξεδιάντροπα λόγο για «διασταλτική ερμηνεία» του συντάγματος! Την περεταίρω υποστήριξή της στα πανεπιστήμια-επιχειρήσεις φρόντισε από νωρίς με τον μαρασμό και την υποχρηματοδότηση των δημοσίων πανεπιστημίων, την οποία νομιμοποιεί με νόμους όπως αυτός της αξιολόγησης και με την βάση του 10 την οποία ακολούθησε μια καθόλου ύποπτη αύξηση των εξεταζόμενων που γράφουν κάτω απ την βάση.
Η επιμονή της όμως δεν έκαμψε την αγωνιστικότητα των φοιτητών που παρά την συνεχόμενη επίθεση με παράνομα χημικά, τυφλό ξύλο και συλλήψεις σε πορείες και μηνύσεις σε συνδικαλιστές φοιτητές συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους απέναντι σε μία πολιτική που επιβάλει λιτότητα σ’όλους εκτός από τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ξεπουλά την δημόσια περιουσία (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Λιμάνια, ΕΛΤΑ κτλ), ανταλλάσσει με την εκκλησία γη που ανήκει στο λαό, εκτελεί νέους στο δρόμο και τρομοκρατεί μαφιόζικα εργαζομένους!

Στις 22-12-08 το βράδυ πληρωμένοι τραμπούκοι της εργοδοσίας περίμεναν την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα – μετανάστρια από την Βουλγαρία- να γυρίσει σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα. Την ανάγκασαν να πιεί βιτριόλι –χημική ουσία που χρησιμοποιείται μόνο στην βαριά βιομηχανία καθώς είναι απαγορευμένη- με αποτέλεσμα να καούν τα εσωτερικά της όργανα να χάσει την όρασή της και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Κούνεβα ήρθε στην Ελλάδα να δουλέψει σαν καθαρίστρια παρά το ότι είχε πτυχίο και μεταπτυχιακό σαν ιστορικός επειδή το ανήλικο παιδί της έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η Κωνσταντίνα , γραμματέας του παναττικού σωματείου καθαριστριών ήρθε σε κόντρα με την εργοδοσία της "ΟΙΚΟΜΕΤ" εταιρία καθαρισμού που ανήκει στον Γ.Οικονομάκη , στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπενοικιάζει κυρίως αλλοδαπούς εργάτες/τριες οι οποίοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και με μηδενικά δικαιώματα. Εργάζονται 6 ώρες και πληρώνονται για 4-5, απολύονται χωρίς να έχουν δικαίωμα σε αποζημίωση ή επίδομα ανεργίας, εκβιάζονται, δεν δικαιούνται ένσημα βαρέων και τώρα δέχονται επιθέσεις και με οξύ… Το τελευταίο περιστατικό συνέβη όταν η εταιρία απαίτησε από τις εργαζόμενες να υπογράψουν ότι είχαν λάβει μεγαλύτερο δώρο Χριστουγέννων από αυτό που πήραν. Η Κωνσταντίνα κάλεσε τις συναδέλφισές της να μην υπογράψουν και πετάχτηκε κακήν κακώς έξω από σεκιουριτάδες, αλλά αυτό δεν φάνηκε αρκετό για τα αφεντικά. Οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι όταν τα βάζουν με έναν τα βάζουν με όλους μας. Πάμε κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους αντεργατικούς νόμους που επιτρέπουν να δουλεύουμε με άθλιους μισθούς χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα με τις πλέον ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στα χέρια της η κυβέρνηση έχει κατασταλτικούς μηχανισμούς που λίγο διαφέρουν από αυτούς της επταετίας. Παρακολουθώντας τις καταλήψεις με πολιτικά, συλλαμβάνοντας και εκβιάζοντας τους μαθητές που τις στηρίζουν, χτυπώντας τους διαδηλωτές μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους, ξεγυμνώνοντας τους συλληφθέντες στο τμήμα αλλά και μετανάστες μπροστά απ την βουλή, οπλοφορώντας στους δρόμους μαζί με ελεύθερους πολίτες τους οποίους και πυροβολούν αν νευριάσουν καμιά φορά, εντατικοποιώντας τις ζωές των νέων, χτυπώντας συνεχώς με μεταρρυθμίσεις τα κοινωνικά μας δικαιώματα, καλλιεργώντας τον εθνικισμό και την ξενοφοβία, σαμποτάροντας τις γενικές συνελεύσεις στους φοιτητικούς συλλόγους με την βοήθεια της φοιτητικής παράταξης που την εκπροσωπεί, βάζοντας κάμερες στο αμφιθέατρο των ηλεκτρολόγων μηχανικών του πολυτεχνείου της Ξάνθης, καταργώντας στην ουσία το πανεπιστημιακό άσυλο, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο παρακρατικούς μηχανισμούς όπως η «χρυσή αυγή», προβοκάτσιες και ξεπουλημένα ΜΜΕ, έρχεται τελικά αντιμέτωπη με μία κοινωνική έκρηξη!

Επαναστατούμε και ενάντια στον φονικό πόλεμο τους που πνίγει στο αίμα την Παλαιστίνη! Ποτέ άλλοτε μετά τον πόλεμο των 6 ημερών το Ισραήλ δεν είχε τόσο μεγάλη υποστήριξη από τις κυβερνήσεις των δυτικών κρατών που επίσημα αναγνωρίζουν την επίθεση του Ισραήλ σαν άμυνα απέναντι στην «τρομοκρατια» της παλαιστινιακής αντίστασης που ζητούν την αποχωρηση των εποίκων από τα εδάφη τους! Η ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση μάχεται ενάντια στον χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ υπερεξοπλισμένο στρατό του Ισραήλ και στο εμπάργκο που του έχει επιβληθεί από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τα αντιδραστικά αραβικά κράτη. Όσο για την ελληνική κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού αφού αποδέχεται την προδοτική διορισμένη κυβέρνηση της δυτικής όχθης που όχι μόνο κλείνει συμφωνίες με το Ισραήλ αλλά συλλαμβάνει και αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου! Η γελοία κυβέρνηση του καραμανλή έκανε γαργάρα τον εμβολισμό από ισραηλινά όπλα του κυπριακού πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή ύδατα και μάλιστα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστινίους… στο Τελ Αβίβ! Προβλέπουμε ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να στείλει τρόφιμα και στη Νέα Υόρκη για να τα φάνε εις υγείαν των Παλαιστινίων. Αυτό που συνέβη στην Αθήνα με την «Ιντιφάντα» των 16ρηδων είχε παγκόσμια συμβολική σημασία. Η κρατική καταστολή εκτόξευε χημικά αγορασμένα από το Ισραήλ εναντίον άοπλων νέων με παλαιστινιακές μαντίλες. Η «ιντιφάντα των λαών» έρχεται!

Όλοι στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις της εξεγερμένης κοινωνίας!