Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Κουκουλονόμοι, τρομονόμοι και καινούργιες ομάδες αστυνομίας… Για να περιφρουρηθεί η δημοκρατία!

Στα Εξάρχεια, γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι, επετέθησαν σε ελεύθερο χώρο επί των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου και τον µετέτρεψαν σε πάρκο. Εκατοντάδες µικροεγληµατίες και αντιεξουσιαστές άρχισαν να συρρέουν εκεί, προκαλώντας τους περιοίκους και καταλύοντας την τάξη. Ο χώρος έχει µετατραπεί σε άσυλο για ερασιτέχνες ζογκλέρ που ασκούνται σε κόλπα µε ραβδιά και µπαλίτσες, µπροστά στα έκπληκτα µάτια των διερχοµένων. Νεαροί από τα Εξάρχεια λιάζονται προκλητικά στα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί, µερικοί µάλιστα διαβάζουν ανατρεπτικού περιεχοµένου βιβλία, ενώ κάποιοι έχουν µαζί τους και κιθάρες τις οποίες δεν φροντίζουν καν να κρύβουν. Προβληµατισµό έχει προκαλέσει στην αντιτροµοκρατική το γεγονός ότι προκειµένου να σπάσουν το τσιµέντο και να φυτέψουν δέντρα, οι αντιεξουσιαστές χρησιµοποίησαν κοµπρεσέρ, τα οποία µάλλον έχουν προµηθευτεί από τις αδρανείς γιάφκες τής 17 Νοέµβρη και τού ΕΛΑ. Μια διµοιρία των ΜΑΤ έσπευσε επί τόπου και µετά από µάχη σώµα µε σώµα κατάφερε να συλλάβει τρεις παριστάµενους και να ξεριζώσει τα δενδρύλλια που είχαν τοποθετηθεί εκεί από τους αντιεξουσιαστές. Βουλευτές τού ΛΑΟΣ κατήγγειλαν ότι οι µεζέδες και τα τσίπουρα που διακινούνται σχεδόν ελεύθερα από τους καταληψίες, µάλλον παρασκευάζονται σε κατειληµµένες αίθουσες της Νοµικής και του Πολυτεχνείου, όπου λόγω του ασύλου η Αστυνοµία δεν µπορεί να επέµβει. Ανησυχία προκαλεί και το θέατρο σκιών που στήθηκε, για τους µικρούς φίλους τού αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύµφωνα µε αναλυτές τής ΕΛΑΣ, το πρωτοφανές αυτό γεγονός αποτελεί ένδειξη ότι ήδη προετοιµάζεται µια νεότερη γενιά κουκουλοφόρων.

Σοβαρή και ιδιαίτερα προκλητική είναι σύµφωνα µε πηγές τής αστυνοµίας η ενέργεια κουκουλοφόρων συµβασιούχων τού υπουργείου Πολιτισµού να αποκλείσουν την Ακρόπολη, ως ένδειξη διαµαρτυρίας για το γεγονός ότι παραµένουν απλήρωτοι και σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας εδώ και έξι µήνες. Η θρασύτατη κατάληψη της Ακρόπολης έκανε τον γύρο των βραδινών δελτίων ειδήσεων, διασύροντας διεθνώς τη χώρα, ενώ µαταιώθηκε και φωτογράφιση για διεθνές περιοδικό µόδας, που επρόκειτο να γίνει στον ιερό βράχο, υπό την αιγίδα τού Οργανισµού Προώθησης Ελληνικού Τουρισµού. Οι κάµερες που µπήκαν στον χώρο µετά την κατάληψη, αντίκρισαν εικόνες καταστροφής. Όλα τα τζάµια ήταν σπασµένα, οι αίθουσες σε απερίγραπτη ακαταστασία, µε αναποδογυρισµένες καρέκλες και υβριστικά συνθήµατα και σατανιστικά σύμβολα παντού,ενώ έλειπαν τουλάχιστον δώδεκα υπολογιστές. Παράγοντες του υφυπουργείου Δηµοσίας Τάξεως εξέφραζαν την πεποίθηση ότι βρισκόµαστε µπροστά σε µια νέα γενιά συµβασιούχων, πιο σκληρών, πιο επιθετικών και πιο αποφασισµένων από αυτούς που είχαµε συνηθίσει µέχρι σήµερα, ενώ δεν αποκλείεται και η σύνδεσή τους µε τροµοκρατικές οµάδες. Στα σχέδια των αρµοδίων βρίσκεται τώρα η εγκατάσταση της Ακρόπολης σε ασφαλέστερο και καλύτερα φυλασσόµενο χώρο, καθώς µάλιστα ιδιώτες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την τοποθεσία, που θεωρείται φιλέτο για την κατασκευή εµπορικού κέντρου. Στα άµεσα σχέδια είναι και η τοποθέτηση διµοιρίας των ΜΑΤ σε στρατηγικό σηµείο τού ιερού βράχου, προκειµένου να αποτραπούν στο µέλλον ανάλογου είδους ενέργειες. Αστυνοµικοί τής ασφάλειας, ντυµένοι µε χλαµύδες και σανδάλια ώστε να µην προκαλούν την προσοχή, παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις στην περιοχή και ενηµερώνουν για κάθε κίνηση που παρατηρούν στα στέκια των γνωστών άγνωστων συµβασιούχων τού υπουργείου Πολιτισµού.

Σοκ έχει προκαλέσει και η προκλητική ενέργεια του Δικτύου Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών να δεχτεί επίθεση µε χειροβοµβίδα, την ώρα µάλιστα που ήταν γεµάτο κόσµο. Η αστυνοµία κινήθηκε ακαριαία µετά την επίθεση, και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειµένου να βρει όλους τους τηλεπαρουσιαστές - σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων και να επιτύχει σε χρόνο ρεκόρ πλήρη απόκρυψη του γεγονότος από τα κανάλια. Προκειµένου να αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις από ένα ανάλογο µελλοντικό αιµατηρό ενδεχόµενο, η αστυνοµία έχει καταστρώσει ολοκληρωµένο σχέδιο το οποίο περιλαµβάνει κατάληψη των Εξαρχείων, επιθετικές περιπολίες και µαζικές συλλήψεις κατοίκων τής περιοχής, ώστε να αποφευχθούν βίαιες αντιδράσεις και διασάλευση της τάξης.

Ανησυχητικά, τέλος, είναι και τα αλλεπάλληλα κρούσµατα συνδικαλισµού, που εµφανίζονται τελευταία στον ιδιωτικό τοµέα και ειδικά σε χώρους ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. ΟΙ θρασύτατες συνδικαλιστικές ενέργειες, έχουν φέρει σε απόγνωση τον επιχειρηµατικό κόσµο που βλέπει τα περιθώρια κέρδους του να γίνονται βορρά στις ορέξεις ακραίων στοιχείων, ενώ έχει ανησυχήσει και τη ΓΣΕΕ που έχει τα αποκλειστικά δικαιώµατα συνδικαλισμού στη χώρα µας µέχρι το 2045. Η ανικανότητα των διωκτικών αρχών προκαλεί αγανάκτηση στις τάξεις των εργοδοτών, πολλοί από τους οποίους φέρονται αποφασισµένοι να προστατέψουν την εργασιακή ειρήνη στις επιχειρήσεις τους παίρνοντας τον νόµο στα χέρια τους και χρησιµοποιώντας βιτριόλι ή παρεµφερή µέσα σωφρονισµού. Μια τέτοια στάση ενθαρρύνεται έµµεσα από τις διωκτικές αρχές, καθώς οι δυνάµεις και τα µέσα που διαθέτει δεν επαρκούν για την συγκάλυψη όλων των παρόµοιων ενεργειών, ούτε για την τοποθέτηση όλων των ανάλογων υποθέσεων στο αρχείο.


αντι–πληροφόρηση από ΕΑΑΚ - εντροπία