Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ


Κάθε μέρα ο αριθμός των νεκρών προσφύγων που ξεβράζονται στις ακτές της Θράκης ολοένα και αυξάνεται -25 οι νεκροί μέχρι σήμερα. Μια κοπέλα βρέθηκε νεκρή στην παραλία «δελφίνι», ένας ψαράς έβγαλε πιασμένο στα δίχτυα του ενα μωρό 18 μηνών, 4 βρέθηκαν νεκροί απο το κρύο και θαμμένοι στα σύνορα του Eβρου. Το γεγονός αυτό έχει σχεδόν αποσιωπηθεί απο τα ΜΜΕ ή έχει περάσει απαρατήρητο ανάμεσα σε όλες αυτες τις άχρηστες πληροφορίες που καθημερινά μας βομβαρδίζουν. Τέτοια περιστατικά όμως δεν είναι πρωτοφανή, χρόνια τώρα, μετανάστες πεθαίνουν στα ναρκοπέδια του Έβρου ή αν γλιτώσουν, καταλήγουν στα «υπερσύγχρονα» κέντρα – στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, όπου και κρατούνται εσαεί.

Είναι απλή επιλογή των ανθρώπων αυτών να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους;

Η τακτική του καπιταλισμού να χρησιμοποιεί τις αναπτυσσόμενες χώρες σαν αποθήκες πρώτων υλών και εργατικού δυναμικού είναι μία από τις αιτίες που κάνει ανέφικτη την επιβίωση των ανθρώπων στις χώρες αυτές. Η Ελλάδα ας πούμε, στέλνει «ειρηνευτυικό» στρατό κατοχής σε 15 χώρες που αποτελούν τις βασικές χώρες εισροής μεταναστών. Πόσο άμοιροι ευθυνών μπορούμε να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι είμαστε;
Ακόμα υπάρχει και η προσφιλής τακτική της «βαλκανιοποίησης» τουτέστιν η μεθόδευση και δημιουργία με την παρεμβολή ξένων «προστατευτικών» δυνάμεων(βλ. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) πολλών μικρών κρατών που ωθούνται σε πολεμικές συρράξεις μεταξύ τους. Έτσι ανοίγονται νέες δυνατότητες και αγορές για τα κράτη -νταβατζήδες.
Παρόμοια περίπτωση είναι και η μεθόδευση μικρών πραξικοπημάτων από κυβερνήσεις- μαριονέτες που για να επιβιώσουν πρέπει να ξεφορτωθούν τους «αντιφρονούντες».

Όμως οι πόλεμοι τους δεν είναι περισσότερο απάνθρωποι από την ειρήνη τους… Την ειρήνη τους τη ζούμε κάθε μέρα στον αγώνα δρόμου για επιβίωση, και η δημοκρατία τους… βρωμάει δακρυγόνο! Είναι επιφανειακή αν όχι εκ του πονηρού μία ανάλυση που εντοπίζει τις αιτίες της μετανάστευσης ως αποκομμένο φαινόμενο από το ίδιο το σύστημα παραγωγής. Οι κανόνες της αγοράς που εκφράζονται κάθε φορά από τους θεσμούς που επιλέγει το κεφάλαιο για την επιβολή των συμφερόντων του (ΕΕ ,ΝΑΤΟ) είναι αυτές που διαχειρίζονται τους ίδιους τους όρους ύπαρξης της εργατικής τάξης. Στην εποχή που η παραμικρή πτυχή της ζωής μας από την παιδεία μέχρι τον ελεύθερο χρόνο, και την ψυχαγωγία είναι εκμεταλλεύσιμη για την παραγωγή κέρδους οι νεκροί μετανάστες, τα εργατικά ατυχήματα, οι μισθοί πείνας, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία είναι απλώς οι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Με πρόφαση την «καταπολέμηση της εγκληματικότητας» που γεννούν όχι οι όροι ζωής, αλλά προφανώς οι μετανάστες, δημιουργούνται νέα κατασταλτικά θεσμικά πλαίσια που προορίζονται για το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας σε Ελλάδα και ΕΕ. Κάμερες, συρματοπλέγματα, αστυνομοκρατία, για μια Ευρώπη – Φρούριο που θα δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο ζωής, απαραίτητο για να προώθείται η πολιτική του κεφαλαίου χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις.

Με πρόφαση την καταπολέμηση της ανεργίας που η καπιταλιστική ανάπτυξη (η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στην ανευ προηγουμένου εκμετάλλευση μεταναστών εργατών) δημιούργησε και παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εν μέσω κρίσης, προσπαθούν κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑΟΣ με το φασιστικό παραλήρημά ή με την λαϊκιστική ρητορεία τους, να χρεώσουν στην ύπαρξη των μεταναστών την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την εκμετάλλευση χωρίς όρια και να παρουσιάσουν ως λύση να … «κρατήσουν» μόνο όσους την εργασία μπορούν να εκμεταλλευτούν .
ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ Ή ΛΑΘΡΑΙΟΣ!
Η μετανάστευση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κριτήρια «φιλανθρωπίας»! Η λυση συνίσταται στην ενταξη των ανθρωπων αυτων στους συλλογικους και εργατικους αγώνες! Ήρθε η ώρα το μαχητικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να στρέψει την πλάτη του στην αριστερά της διαχείρισης και της διαμαρτυρίας, όπως και στον υποταγμένο συνδικαλισμό, που υπερασπίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα με τα αφεντικά τους, που δε δέχεται τους μετανάστες στα σωματεία, που μας λέει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση ξεχνώντας όμως πως ακόμα και πριν η κρίση βγει στα πρωτοσέλιδα τα πράγματα δεν ήταν και καλύτερα. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας πάλι ασφυκτιούσαν στα εκάστοτε πλαίσια της εκπαίδευσης, της εργασίας, της δημοκρατίας που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους για μας χωρίς εμάς.

Στόχος δεν είναι η διεκδικηση καλυτερων ορων πωλησης της εργατικης δυναμης αλλα η ενωση της εργατικης ταξης κατω από τον αγώνα για την απελευθέρωση!

Να σταματήσουν οι πολεμικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς.
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα! Πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες- Άσυλο και στέγη- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κάτω οι τρομονόμοι και συνολικά τα νέα κατασταλτικά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ.
Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στη νεολαία (εργαζόμενη ή μη) και πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (γνώση, πολιτισμός κοκ) και υπηρεσίες (υγεία - περίθαλψη, μετακίνηση, επικοινωνίες κτλ) για όλους.

Κατάργηση κάθε είδους ελαστικής εργασίας - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δραστική μείωση των ωρών εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, όχι μόνο γιατί είναι δυνατόν σήμερα να ζήσουμε πλουσιοπάροχα δουλεύοντας λιγότερο αλλά γιατί μέτρο πλούτου για μας είναι ο ίδιος ο ελεύθερος χρόνος και ίδια η επανεξέταση των όρων ζωής και παραγωγής…


ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!