Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΨΗΦΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Ή ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ ΟΛΟ Ο ΧΡΟΝΟ;
Και ενώ καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση που προκάλεσε η απληστία του κεφαλαίου ,οι καθόλα "νόμιμα" εκλεγμένοι αυτής της χώρας αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, φροντίζουν για την εξασφάλιση της εξουσίας και του πλούτου τους και προσπαθούν με μεγαλήτερη λύσσα απο ποτέ να οξείνουν την εκμετάλευση και να συσσωρεύσουν τον κόπο των πολλών στα χέρια ακόμη λιγότερων.Είναι η περίοδος οπου η οργή των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση των συμφερόντων τους στις πλάτες αυτών που "ξέρουν" μέγαλώνει και ξεσπά .Παρόλα αυτά η απαξίωση για το πολιτικό στερέωμα δεν θα πρέπει να γίνετε προσωποκεντρική αλλά να επικεντρώνετε στην λογική της ανάθεσης,μια λογική που δένει τα χέρια των πολλών και μας εμποδίζει να διεκδικούμε με άμεσο και μαζικό τρόπο τα δικαιώματά μας.
Και ας μην πάμε μακριά ...το ΔΣ των σχολών είναι μια τέτοια μορφή πολιτικού συγκεντρωτισμού το οποίο λειτουργεί με τη λογική της ανάθεσης αποτελείται απο 9 άτομα και δημιουργεί συσχετισμούς μέσα στα πανεπιστήμια.Παρόλα αυτά,ο φοιτητικός σύλλογος κατέχει στα χέρια του ένα πολύ μεγάλο κεκτημένο.Οι γενικές συνελεύσεις κατεβάζουν την εξουσία του ΔΣ στα χέρια του συνόλου των φοιτητών γι΄αυτό πάγια θέση μας έιναι ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Κύτταρα της ΕΑΑΚ είναι τα σχήματα της, που δραστηριοποιούνται στην κάθε σχολή και αποτελούν ένα ευρύ πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων. Στην ΕΑΑΚ δεν υπάρχουν πεφωτισμένοι ηγέτες ούτε και ιεραρχία, τα μέλη της είναι ισότιμα και τα σχήματα ανοιχτά. Η δομή αυτή της ΕΑΑΚ την καθιστά φορέα που παράγει πολιτική από κάτω και από αριστερά, ανεξάρτητα από γραφεία και καθοδήγηση.Για τα σχήματα ΕΑΑΚ ,οι εκλογές είναι μια πολιτική διαδικασία (οχι η μόνη ούτε η πιο σημαντική)που αναδεικνύει τη σύγκρουση πολιτικών απόψεων και αποτυπώνει ένα συσχετισμό δυνάμεων.Δεν αποτελούν την κορύφωση της δράσης μας αλλά μια στιγμή της, μια μάχη την οποία δίνουμε και παλεύουμε να πολιτικοποιήσουμε.Η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν καθαγιάζει το ΔΣ, καθώς κινούμαστε πάντα εναντίον της αστικής τακτικής που θέλει τους λίγους να αποφασίζουν για τους πολλούς. Η θέση μας για το ΔΣ συνοψίζεται στο τρίπτυχο ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ.

ΕΝΤΟΣ για την διασφάλιση της διαφάνειας, τον έλεγχο των διαδικασιών και την ενημέρωση του φοιτητικού συλλόγου για τις αποφάσεις του ΔΣ.

ΕΚΤΟΣ γιατί οι θέσεις μας στο ΔΣ δεν είναι προσωποπαγείς, γιατί είμαστε ενάντια σε λογικές αντιπροσώπευσης.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ γιατί παλεύουμε οι αποφάσεις να λαμβάνονται στις γενικές συνελεύσεις από το σύνολο του φοιτητικού συλλόγου και μαχόμαστε να ανατρέψουμε και εκ των ένδον τέτοιους αστικούς θεσμούς.

Ψήφος ΕΑΑΚ σημαίνει στήριξη στην αμεσοδημοκρατία ,τη συνδιαμόρφωση ,την αντιιεραρχία και τον οριζόντιο συντονισμό. Έναν άλλο τρόπο άσκησης της πολιτικής, από τα κάτω και από αριστερά.Έναν πολιτικό λόγο ανατρεπτικό, αριστερό και βαθύ, όχι συντηρητικό και κοντόφθαλμο. Δεν εθελοτυφλούμε στο γεγονός ότι η εκπαίδευση και η εργασία αναδιαρθρώνονται παράλληλα με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Γι’ αυτό το λόγο ΔΕΝ πολεμάμε το κάθε ζήτημα ξεχωριστά, αλλά διαμορφώνουμε ένα συνολικό πλαίσιο πάλης και βλέπουμε το συνολικό πολιτικό σκηνικό. Ενεργοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα, γιατί δεν είμαστε μόνο φοιτητές αλλά και μελλοντικοί εργαζόμενοι. Eίμαστε σχήμα και όχι παράταξη κάθώς διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας μέσα απο συλλογικές διαδικασίες με κυρίαρχα όπλα μας τις συνελεύσεις ,διαδηλώσεις ,καταλήψεις.


ΕΑΑΚ ΕΝΤΡΟΠΙΑ