Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ,
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ!

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 3 χρόνια από τη μέρα που η δολοφονία αυτή πυροδότησε ένα τεράστιο ξέσπασμα οργής που εξελίχτηκε μέσα σε λίγες ώρες σε μια παλλαϊκή εξέγερση. Μαθητές και φοιτητές είδαν στο πρόσωπο του 16χρονου να δολοφονείται ολόκληρο το μέλλον της νεολαίας, ενώ οι εργαζόμενοι είδαν για άλλη μια φορά τη βιαιότητα της καταστολής. Η συσσωρευμένη οργή μετατράπηκε αμέσως σε οργή για το κράτος και τους μηχανισμούς του που σκοτώνουν ανήλικα παιδιά στα Εξάρχεια, στοχεύοντας συνολικά στην ανυπακοή της νεολαίας.

Η δυναμική των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη αντικατοπτρίζεται και στις σημερινές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων. Η 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη γέμισε τους δρόμους με χιλιάδες κόσμο αποφασισμένο για αγώνες και ανατροπή ενώ η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σ'ένα μεγάλο ΟΧΙ κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που επιβάλλουν οι επιταγές της ΕΕ. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις οδήγησαν σε πτώση της κυβέρνησης και τους ανάγκασαν να παίξουν το τελευταίο τους όπλο: να δημιουργήσουν μια πραξικοπηματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη και φασίστες να κάνουν βόλτες στα υπουργεία. Το «μαύρο μέλλον» για το οποίο μιλούσαν οι προκηρύξεις, είναι εδώ, σήμερα. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Καινούριοι αβάσταχτοι φόροι βαραίνουν κάθε οικογένεια. Τα σχολεία δεν έχουν βιβλία και καθηγητές. Eμείς ως φοιτητές θα κληθούμε πολύ σύντομα να αντιμετωπίσουμε τις εφορευτικές επιτροπές που θα έρθουν να συγκροτήσουν Συμβούλια Διοίκησης, υλοποιώντας το νόμο Διαμαντοπούλου, που προσφέρει την εκπαίδευση και την έρευνα στις επιχειρήσεις, και άρα στη λογική του ιδιωτικού κέρδους,μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Σήμερα είναι επιτακτικό όσο ποτέ ένα δυναμικό και ριζοσπαστικό κίνημα ανατροπής που θα διεκδικήσει και θα πάρει την εξουσία στα χέρια του. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας συλλογικός αγώνας, ένα κίνημα διαρκείας, με αγωνιστικές Γενικές Συνελεύσεις σε σχολές, σχολεία,εργατικούς χώρους, με λαϊκές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες σε κάθε γειτονιά. Είναι αναγκαίο φοιτητές και εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν συσπειρωμένοι ενάντια σ' αυτήν την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, της βίας και της καταστολής. Το δρόμο τον δείχνουν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με το σύνθημα '33 ημέρες απεργία, Χριστούγεννα θα κάνουμε μες στη Χαλυβουργία'.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΡΒΗ 6 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ε.Α.Α.Κ - Αλεξανδρούπολης