Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ!

Κάθε χρόνο ο Νοέμβρης είναι ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας. Είναι ο μήνας που μας ξυπνά την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του ’73, και ακόμη περισσότερο ο μήνας που έρχεται να μας θυμίσει την τεράστια αναγκαιότητα για δυναμικούς εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στο σήμερα. Σήμερα που η σύνδεση εργατικού και φοιτητικού κινήματος είναι πιο επιτακτική από ποτέ, τώρα που ο «εχθρός» στο ξέσπασμα της αδυναμίας του παίζει μέχρι και τα τελευταία του όπλα.

Οι επιταγές της ΕΕ μας όρισαν νέο πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη (με όνομα Λουκάς Παπαδήμος) σε μια συγκυβέρνηση της λυκοσυμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, προσπαθώντας να αφήσει το επικίνδυνο για το σύστημα αγωνιστικό λαϊκό μέτωπο έξω από τις πολιτικές εξελίξεις. Η φοροεπιδρομή που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση αποτυπώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν οδηγήσει το λαό και όχι τη χώρα σε χρεωκοπία. Η ανεργία που η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ δείχνει στο 18,4% έχει φτάσει πλέον στο 22% με την πραγματική να είναι ακόμα υψηλότερη. Μια πραγματικότητα που μάλλον θυμίζει τις εποχές εκείνες. Τότε ήταν οι ερπύστριες των τανκς, σήμερα οι ερπύστριες των τραπεζών του κεφαλαίου που συνθλίβουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Τότε ήταν το κράτος του χαφιέ και του αστυνόμου, σήμερα των ΜΑΤ, του χημικού πολέμου, των συλλήψεων και της άγριας καταστολής. Από το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» στο σημερινό «δεχτείτε τα μέτρα αλλιώς χρεοκοπείτε» του Βενιζέλου. Σε αυτές τις συνθήκες –και τη στιγμή που προσπαθούν να μετατρέψουν το «Πολυτεχνείο» σε φιέστα και να το παρουσιάσουν σαν ορόσημο του τέλους των αγώνων και των αντιστάσεων, η ίδια η πραγματικότητα της σημερινής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα έρχεται να επαναδιατυπώσει το πνεύμα της ιστορίας του ηρωικού πολυτεχνείου, το πνεύμα του αγώνα για ψωμί – παιδεία – ελευθερία! Ο εξεγερσιακός δρόμος του Πολυτεχνείου είναι μπροστά μας. Το ξέρουν αυτό και οι κυρίαρχοι, για αυτό και θα θελήσουν να τρομάξουν και καταστείλουν το ανερχόμενο ρεύμα αγώνων. Δεν είναι τυχαίες οι απειλές του Παπουτσή για το άσυλο. Θέλουν να προετοιμάσουν κλίμα κατάπνιξης της λαϊκής εξέγερσης. Όμως δε θα τα καταφέρουν. Το μαχητικό παρελθόν έρχεται να το συνεχίσει το μαχητικό και ριζοσπαστικό παρόν του μαζικού κινήματος. Η 48ωρη απεργία της 19-20 Οκτώβρη γέμισε τους δρόμους με οργισμένα πλήθη με αγωνιστικό πνεύμα να φωνάζουν συνθήματα για πτώση της κυβέρνησης και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σ’ ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πάνε να περάσουν και ο λαός είναι πιο έτοιμος από ποτέ να αντεπιτεθεί και να τα ανατρέψει!!

Η σημερινή δικτατορία των αγορών, των τραπεζών, των καναλαρχών, του ευρώ και της ΕΕ, αυτής της σύγχρονης «ιερής συμμαχίας» του κεφαλαίου, πρέπει να ανατραπεί από τα κάτω και τα αριστερά, με ένα πολιτικά αιχμηρό και ανυποχώρητο εργατικό και φοιτητικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα πάρει την εξουσία στα χέρια του. Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 4:30 μμ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!
EAAK