Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Δεν μας έφτανε η "σωτηρία" που υποστήκαμε από το ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις της αγοράς, της ΕΕ και του ΔΝΤ σήκωσαν από τον πάγκο και τους αναπληρωματικούς, ΝΔ κ ΛΑΟΣ, προκειμένου να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης ληστείας λαού που έγινε ποτέ. Όμως σκοπός τους δεν είναι να σώσουν τη χώρα, αλλά τις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες. Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι αυτή της Ινδίας, και απαραίτητη προϋπόθεση της η κινεζοποίηση των μισθών. Όμως τελικά το μόνο που εξασφαλίζουν για τον λαό είναι το 2ο. Η κρίση αντί να "ξεπερνιέται" βαθαίνει όλο και περισσότερο πιάνοντας τη μία χώρα μετά την άλλη. Κι αυτό γιατί δεν οφείλεται σε κακοδιαχειρίσεις ή σπατάλες, αλλά είναι πραγματικό, έμφυτο ελάττωμα των μηχανισμών του καπιταλισμού.
Λογική είναι η σκέψη λοιπόν "να πάρουμε το πτυχίο μας να τελειώνουμε". Δύο ερωτήσεις.
Να πάμε που; Με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 40% και τον υπουργό Υγείας να έχει δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει καμία πρόσληψη στο ΕΣΥ για τα επόμενα χρόνια το μόνο που μένει είναι το δίλλημα επιστροφή στο πατρικό μας και ανεργία ή μετανάστευση κι ο θεός βοηθός
Να το πάρουμε το πτυχίο αλλά πως; ο καινούργιος νόμος που ψηφίστηκε για ΑΕΙ/ΤΕΙ φέρνει μαθήματα αλυσίδες (δεν μπορείς να δώσεις ένα μάθημα αν δεν έχεις περάσει κάποιο άλλο προαπαιτούμενο), περιορισμό στις φορές που μπορείς να δώσεις ένα μάθημα (μετά το όριο διαγραφή), κατάργηση άτυπων εξετάσεων. Πλάι με την υποχρηματοδότηση φέρνει και την μείωση της φοιτητικής μέριμνας (-50 εστίες από πέρυσι, μείωση συγγραμμάτων και προβλήματα με θέρμανση).
Η εναρμόνιση του ΑΕΙ με τις ανάγκες τις αγοράς και η παράδωσή του στους ιδιώτες προϋποθέτει εντατικοποίηση σπουδών, μειωμένες παροχές, κατάργηση ασύλου, κτλ...
Ενάντια στον νόμο αυτό το φοιτητικό κίνημα έδειξε τον Σεπτέμβρη άμεσα τα δόντια του παγώνοντας τα αμφιθέατρα για παραπάνω από 1 μήνα με ένα κύμα 300 καταλήψεων ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους εντός και εκτός πανεπιστημίου βάζοντας προσωρινό φραγμό στα σχέδιά τους. Καθώς όμως τώρα στα πανεπιστήμια επικρατεί σιγή ιχθύος, οι εκλεκτοί τις τρόικας επανέρχονται.
Και το πρώτο και αποφασιστικότερο τους βήμα είναι η συγκρότηση του οργάνου που θα έρθει να εφαρμόσει το νόμο αυτό, το Συμβούλιο Διοίκησης.(8 καθηγητές, 1 φοιτητής, 6 εξωπανεπιστημιακοί)
Η ΕΑΑΚ πάλεψε εξαρχής για την ανατροπή αυτού του κατάπτυστου νόμου που θεωρείται τέτοιος από το σύνολο σχεδόν της πανεπιστημιακής κοινότητας και δεν θα αφήσει να εφαρμοστεί η πολιτική των μνημονίων και της ΕΕ στο πανεπιστήμιο. Σχεδόν σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας όπου έχει πάει να συγκροτηθεί αυτό το όργανο έχει εμποδιστεί από τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Έτσι και στο Δημοκρίτειο, στις 13 Φλεβάρη όπου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου, καλούμε τους φοιτητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών με σκοπό την ματαίωσή τους.
Στα διλήμματα που μας θέτουν (ανεργία ή μετανάστευση, ανεργία ή χαμηλοί μισθοί, χρεωκοπία ή περισσότερα μέτρα) εμείς απαντάμε: Τα χρέη που μας καλούν να πληρώσουμε δεν μας ανήκουν. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα των τραπεζών. Η απάντηση του κόσμου της νεολαίας και της εργασίας δεν μπορεί να είναι άλλη από την άρνηση της ζωής αυτής που της προσφέρουν, την άρνηση των χρεών και την σύγκρουση με την ΕΕ. Όπως η ευημερία του πανεπιστημίου εξασφαλίζεται όταν διοικείται άμεσα από τις συνελεύσεις των φοιτητών και των καθηγητών (και όχι από ιδιώτες, συμφεροντολόγους μεγαλοκαθηγητάδες και φοιτητοπατέρες), έτσι και για την ευημερία της κοινωνίας είναι μονόδρομος ο εργατικός έλεγχος στον πλούτο που παράγεται και όχι το ξεπούλημα του στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ:
ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΑΑΚ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ eaak-alexandroupolis.blogspot.com