Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΤΑΧΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΟΣΜΕ ΓΕΡΑΣΜΕΝΕ....

Με αφορμή την καταστροφή ενός πάρκου στην Κωνσταντινούπολη για την ανέγερση ενός ακόμα Mall, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες ένας από τους πιο αποφασισμένους αγώνες στην ιστορία της Τουρκίας, και όχι μόνο…Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, στη Τουρκία έχει βγει  πάνω από 1 εκατομμύριο λαός στο δρόμο και πλέον το αίτημα του είναι ένα «ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ». Μία κυβέρνηση, που δείχνει καθημερινά το σκληρό της πρόσωπο στους εργαζόμενους της Τουρκίας και αυτές τις μέρες αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα έλεος, αν φανταστεί κανείς  ότι ήδη έχει δολοφονήσει τέσσερις εξεγερμένους και ότι έχει τραυματίσει εκατοντάδες μέσω της άγριας καταστολής. Αυτό βέβαια, «ίσως να βλάπτει το δημοκρατικό πρόσωπο της Τουρκίας, που έτσι δε θα μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως είπε η Δούρου, Βουλευτής του Σύριζα, ξεχνώντας φυσικά την Ευρώπη του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ...
  
          Ο Ερντογάν με τη σειρά του, λέει ότι «Το mall θα γίνει», δίνοντας του πλέον συμβολικό χαρακτήρα. Αυτό το  «mall», συμβολίζει το κάθε κομμάτι γης που κλέβεται με το έτσι θέλω από τις κυβερνήσεις, συμβολίζει την υπερκατανάλωση, συμβολίζει τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε αυτό και τις πενιχρές απολαβές των εργαζομένων αλλά πάνω από όλα συμβολίζει τα τεράστια κέρδη των καπιταλιστών. Ο αγώνας για «ψωμί, γη και ελευθερία» συμπυκνώνεται σε αυτήν την εξέγερση και γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ.

          Ο λαός της Τουρκίας δείχνει το δρόμο. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη αλλά θα κρατήσει μέχρι τέλους. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη γειτονική χώρα για να παράδειγμα μίμησης σε όλο τον κόσμο. Παντού τα προβλήματα είναι ίδια, και η απάντηση τους επίσης. Ας απαντήσουμε, λοιπόν, με Οργάνωση-Αλληλεγγύη-Διεθνισμό απέναντι στα «mall», στην ανεργία, στη λιτότητα, το φασισμό, και εν γένει το βάρβαρο καπιταλιστικό τους σύστημα και δίπλα στις ανάγκες μας.

          ….ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ....


ΕΑΑΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ