Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ προς κατάθεση στα ΔΣ 16-6-2013

Ψήφισμα Συλλόγων Αλεξ/πολης

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους, ξεπουλά την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι ξεκάθαρο πλέον το παραμύθι για το τέλος των μέτρων και την αρχή της ανάπτυξης. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή, από μια σειρά νέων μέτρων που θα φέρουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και χωρίς καν να τα ψηφίσουν στη βουλή, διαλύοντας ακόμη περισσότερο τις ζωές των εργαζομένων και της νεολαίας. Η αναπτυξή τους σημαίνει μεγαλύτερη εξαθλίωση για το λαό και περισσότερα κέρδη για τις τσέπες των πλουσίων.

Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να ανατραπεί. Φαίνεται ξεκάθαρα και από τις κινήσεις πανικού που έκανε η κυβέρνηση, όταν μπροστά στο απίστευτο κύμα συμπαράστασης του κόσμου που κατέκλυσε τα κεντρικά της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, έστελνε τα ΜΑΤ να κλείσουν τους πομπούς αναμετάδωσης, αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού 902 όταν προσπάθησε να αναμεταδώσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Με την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών έρχονται χιλιάδες απολύσεις με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Οι απολυμένοι της ΕΡΤ και συνολικά του δημοσίου, έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες ανέργους και απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Για αυτό πρέπει να συναντήσουν τη συμπαράσταση και να μοιραστούν τον ίδιο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τους στέλνει στην ανεργία και στη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Βλέπουμε στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ το μέλλον που ετοιμάζουν για όλη τη νεολαία. Ένα μέλλον ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Στήνουμε μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια.

Για άλλη μια φορά η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται ο καλύτερος υπερασπιστής των αντιδραστικών πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης και όσων εκπροσωπεί αυτή.

Καλούμε τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων οργανισμών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα!

Κανένας μόνος του!








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 16/6/2013




Σήμερα πραγματοποιήθηκε ΔΣ όλων των σχολών στο οποίο κατατέθηκαν 2 ψηφίσματα αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ από ΕΑΑΚ και ΠΚΣ, τα οποία για ακόμη μία φορά η ΔΑΠ ΝΔΦΚ καταψήφισε με πρόσχημα ότι αποτελούν έκφραση λαϊκισμού και υποστηρίζοντας ότι στα πλαίσια διαφάνειας και εξυγίανσης των δημοσίων φορέων, οι απολύσεις των εργαζομένων θα είναι το βήμα μετάβασης προς ένα νέο φορέα που θα στελεχώνεται από άτομα που έχουν διοριστεί με «αξιοκρατικές» διαδικασίες.

Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε «λευκή επιταγή» στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να κάνει πλάτες στο Σαμαρά συνεχίζοντας τις πραξικοπηματικές τακτικές κατάλυσης ολόκληρου του δημοσίου τομέα, ρίχνοντας στον Καιάδα της ανεργίας και άλλες 2500 οικογένειες.