Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 21/9/2013- ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ- ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ"

Σήμερα Παρασκευή 21.9 πραγματοποιήθηκε ΔΣ Ιατρικής με στόχο την κατάθεση ψηφισμάτων. Συγκεκριμένα, η ΠΚΣ κατέθεσε 3 ψηφίσματα, το ένα με θέμα τη φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το άλλο σε σχέση με την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Χ.Α. και τέλος ένα ψήφισμα με θέμα το σχέδιο Αθηνά.  Η ΠΑΣΠ κατέθεσε ψήφισμα επίσης με θέμα τη φασιστική δολοφονία Φύσσα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσε ψήφισμα και αυτή για τη δολοφονία, μόνο που επέλεξε να προβάλλει μονάχα την ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, αναφέροντας πως επρόκειτο για τη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου, και καταδίκασε τη βία απ'όπου και αν προέρχεται! Φυσικά, ας μη ξεχνάμε ότι οι καταδίκασε τη βία απ'όπου και αν προέρχεται, η κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία επιβάλλει καθημερινά τη βία των μνημονίων, της λιτότητας, των εξουθενωτικών μέτρων και των απολύσεων και προσπαθεί να συμπεριλάβει στην έννοια της βίας τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις  και όποια άλλη μορφή αντίδρασης και αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική της!
Κατατέθηκε ένα ψήφισμα για το μάθημα της φυσικής, όπου παιδιά που έχασαν την προθεσμία εγγραφής αλλά ακόμη και παιδιά που γράφτηκαν εγκαίρως αλλά δεν τους καταχώρησε το σύστημα δε μπόρεσαν να δώσουν το μάθημα. Το ψήφισμα αυτό μετά από συνεργασία και συννενόηση με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ υπερψηφίστηκε, και προτάθηκε να υπάρξει συμπληρωματική εξέταση στις 30.9 για το μάθημα της φυσικής, με την πρόταση να έχει την υπογραφή και την ισχύ του ΣΦΙΑ.
Σε αυτό το σημείο τονίζεται, πως κατόπιν ψηφίσματος τα αιτήματα για μαθήματα και ότι άλλο αφορά ζητήματα της σχολής θα κατατείθενται με υπογραφή ΣΦΙΑ για να μη χρησιμοποιούνται ως προεκλογικά τεχνάσματα και δήθεν κατακτήσεις, όπως οικειοποιούνταν ως τώρα.Το συγκεκριμένο κριμένο ψήφισμα αποτελεί απόφαση και έργο των ίδιων των φοιτητών και δεν θα πρέπει να καπηλευτεί πολιτικά από συγκεκριμένες παρατάξεις. Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:


"ψήφισμα για ορισμό συμπληρωματικής εξέτασης στο μάθημα της ιατρικής 

προς έδρα ιατρικής φυσικής

λόγω της ασυνεννοησίας και του προβλήματος που προέκυψε με αρκετούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής από διάφορα εξάμηνα οι οποίοι δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν εγγραφή στην εξέταση της Ιατρικής Φυσικής λόγω τεχνικού προβλήματος ή καθυστερημένης ενημέρωσης , ως ΣΦΙΑ αιτούμαστε τον ορισμό συμπληρωματικής εξέτασης στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου για το μάθημα αυτό με προτεινόμενη ημερομηνία 30/9.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΣΦΙΑ "


                      ΕΑΑΚ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ