Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΡΑΣ – ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

  Η ΕΑΑΚ Ιατρικής Αλεξ/πολης στέκεται αλληλέγγυα στην 3ήμερη απεργία (17 – 19 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας) και στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας νοσοκομειακών γιατρών, ευρύτερα σε ολόκληρο το κύμα των απεργιών σε πολλούς κλάδους του δημοσίου.
 Ήρθε η ώρα η κοινωνική πλειοψηφία να αποκτήσει φωνή, να ανατρέψει την μαύρη συμμαχία συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ! Να ανατρέψει αυτούς που στέρησαν από τους εργαζόμενους το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης , από τη νεολαία το δικαίωμα να σπουδάζει και να εργάζεται, από το λαό το δικαίωμά του στα κοινωνικά αγαθά, στην Υγεία και στην Παιδεία.
Ειδικά ως φοιτητές Ιατρικής, μαζί με το Υγειονομικό Κίνημα, έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που με το σχέδιο «Δημοκήδης» προγραμματίζουν:
·        Το κλείσιμο 8 νοσοκομείων. Θ’ ακολουθήσει 2ο κύμα κλεισίματος δεκάδων νοσοκομείων στην επαρχία (έχει προαναγγελθεί) και 3ο κύμα νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά σαν συνέχεια του κλεισίματος των 5 θεραπευτηρίων του ΙΚΑ κάποιους μήνες πριν
·        Τις Απολύσεις-διαθεσιμότητα προσωπικού . Ήδη 1850 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ενώ σχεδιάζουν άλλες 14000 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2014.
·        Την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας. Με το 25ευρω είσοδο (με ποτό;;;), την αφαίρεση χιλιάδων φαρμάκων από τη λίστα ασφαλιστικής κάλυψης , την ασφαλιστική κάλυψη μόνο για το φθηνότερο γενόσημο φάρμακο, την επιβολή και αύξηση της συμμετοχής  των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις.
·        Την καρατόμηση των ονείρων μας και του δικαιώματός μας να εργαστούμε ως Γιατροί. Την εγκληματική ώθηση μιας ολόκληρης γενιάς νέων επιστημόνων στην μετανάστευση και τη μιζέρια.
Σε ποια Νοσοκομεία θα δουλέψουμε; Στα κλειστά ή στα υποχρηματοδοτημένα, χωρίς τα βασικά υλικά;
Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Με τον μισθό  των 900 ευρώ και τις επί μήνες απλήρωτες εφημερίες;
Ποιους ασθενείς θα περιθάλπτουμε; Τους εργαζόμενους των 600 ευρώ, που τους ζητάνε 25 μόνο για την είσοδο;

Όλοι μαζί ενωμένοι να προτάξουμε το αίτημα  του Ενιαίου, Καθολικού, Αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας –Πρόνοιας! Αυτό προϋποθέτει τη σύγκρουση και ανατροπή των πολιτικών  της ΕΕ και του ΔΝΤ , με κατάργηση των μνημονίων, ανατροπή της συγκυβέρνησης  και των συμφερόντων του κεφαλαίου που εξυπηρετεί. Άλλος δρόμος  προς την ελπίδα και τη σωτηρία του λαού δεν υπάρχει! 
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΣ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ