Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

KAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΣΦΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

---------------------------ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ?----------------------------

Αγαπητέ συμφοιτητή,

Φέτος με το που μπήκε η χρονιά, σου ΄πεσε κεραμύδα ένας οχετός από προαπαιτούμενα. Ο ν. Διαμαντοπούλου κι η εντατικοποίηση βομβάρδισαν τη σχολή σου. Μπήκες, έτσι, σε μια διαδικασία ενεργοποίησης, ανάγκης για αποφάσεις και δράσεις. Κι έτσι, ανοίχτηκε ένας κύκλος συνελεύσεων, μαζικών και μαχητικών, όπου οι αποφάσεις πάρθηκαν από σένα για σένα.

Αυτό είναι η Γενική Συνέλευση. Είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του φοιτητικού συλλόγου. Είναι η πιο ανοιχτή αμεσοδημοκρατική διαδικασία στην οποία μπορεί να συμμετέχει και να παρεμβαίνει ο κάθε φοιτητής του φοιτητικού συλλόγου. Ο κάθε φοιτητής, λοιπόν, ανεξάρτητα από το αν ανήκει σε κάποια παράταξη ή όχι, έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί και να καταθέσει τις πολιτικές του προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν υπό συζήτηση στο σύλλογο. Μέσα από τη διαπάλη ιδεών και επιχειρημάτων που αναπτύσσεται, ο σύλλογος καλείται να πάρει απόφαση ανοιχτά και αμεσοδημοκρατικά και όχι δίνοντας λευκή επιταγή σε λίγους και εκλεκτούς.

H συνέλευση που έχει οριστεί στις 4 Δεκέμβρη έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για σένα, το πανεπιστήμιο αλλά και τον εργαζόμενο και την κοινωνία.

1)γιατί δεν είναι μόνο τα προαπαιτούμενα
Εκτός του ότι οι καθηγητές δεν έχουν σταματήσει να παίζουν μπάλα μ' αυτό το θέμα και να το επαναφέρουν στο προσκήνιο, η εντατικοποίηση δεν είναι μόνο αυτό! Είναι όλο το φάσμα του εξαντλητικού ρυθμού σπουδών που περιγράφει ο ν. Διαμαντοπούλου και προσπαθούν τώρα να περάσουν στο πανεπιστήμιο μας (τεστάκια, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις), μια μαύρη τρύπα συνεχούς ανταγωνισμού και αρπαγής πιστωτικών μονάδων για να βγεις καλύτερος άνεργος απ' τον συμφοιτητή σου καθώς ταυτόχρονα διασπώντας το πτυχίο σου στερούν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσεις συλλογικά μαζί του αργότερα σαν εργαζόμενος.

2)γιατί διαλύεται οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν
Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα συγχωνεύτηκαν και έκλεισαν 8 νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι των οποίων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια θα απολυθούν ως υπεράριθμοι.
Ο ΕΟΠΥΥ σιγά σιγά βάζει και επίσημα λουκέτο και η εισαγωγή στο νοσοκομείο συνοδεύεται από χαράτσι-εισητήριο 25 ευρώ
. Οι διοικητικοί πολλών ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα εδώ και δύο μήνες απεργούν με τους εργαζόμενους του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ στην πρώτη γραμμή. 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει λοιπόν να τεθούν σε “διαθεσιμότητα”, που είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος της απόλυσής τους. Εργαζόμενοι απολύονται από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς περαιτέρω προοπτική επαναπρόσληψης, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, ενώ η απόλυσή τους συνδέεται νομοτελειακά με την παράληση των ιδρυμάτων μας και των βασικών λειτουργιών τους. Βιβλιοθήκες, γραμματείες, εργαστήρια είτε δε θα λειτουργούν καθόλου, είτε θα υπολειτουργούν συντελώντας στην υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, ενώ υπάρχουν και διοικητικοί στο νοσοκομείο μας που ο ρόλος τους είναι καίριος στην περίθαλψη των ασθενών. Οι διοικητικοί στο δικό μας πανεπιστήμιο έληξαν την απεργία τους νωρίς: ξέρουν όμως ότι και η δική τους απόλυση έρχεται στο 2ο κύκλο απολύσεων. Οι περικοπές στην παιδεία συνεχίζονται και κατατρώνε ό,τι έχει απομείνει: από το 2014 σύγγραμα θεωρείται οποιοδήποτε έντυπο ή σημείωση ακόμα και σε ηλεκτρονική μορφή, η σίτιση και η στέγαση είναι πλέον στην καλή θέληση του ιδρύματος αν θα τα παρέχει ή όχι.

3)κι ας μην ξεχνάμεΗ συνέλευση ορίστηκε δύο μέρες πριν την 6η Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η σφαίρα που έδινε το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη τέλος στη ζωή του Αλέξη, έμελλε να πυροδοτήσει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά ξεσπάσματα στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Ένα κίνημα οργισμένο για τις πολιτικές που φέρνουν και μας έφτασαν ως εδώ, αλλά οργισμένο και για το κράτος και τους μηχανισμούς του που σκοτώνουν παιδιά, προσπαθώντας να αποσιωπήσουν για πάντα την ανυπάκοη και μαχητική νεολαία. Το σίγουρο είναι ότι τρία χρόνια μετά οι σφαίρες τους βουίζουν όλο και περισσότερο στα αυτιά μας και ότι σήμερα έχουμε 100 φορές περισσότερους λόγους για να εξεγερθούμε για τα κεκτημένα αιώνων που μας παίρνουν πίσω αλλά και για ακόμα περισσότερα που δικαιωματικά μας ανήκουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13:30


                                   Α.Ε.Ρ.Α.Σ- Ε.Α.Α.Κ