Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση-καταγγελία του σχήματος Α.Ε.Ρ.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Κ. για το προεκλογικό Δ.Σ.

1) Το προεκλογικό Δ.Σ. καλέστηκε από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χτες (Δευτέρα 5/5) και ώρα 20:30!! Την στιγμή που την ιδία μέρα, η ίδια καλούσε σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση τον σύλλογο στις 21:00 αποφάσισε να μην κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα και να βάλει το Δ.Σ. μισή ώρα νωρίτερα (!!!) για να αποφασίσει για ένα θέμα που υποτίθεται πως θα αποφάσιζε η γενική συνέλευση του Σ.Φ.Ι.Α. Βέβαια η διάθεση της να παρακάμψει το ανώτατο όργανο του συλλόγου είχε γίνει σαφές ήδη από την προηγούμενη μέρα που ενώ όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις καθώς και πάνω από 50 μέλη του συλλόγου ζητούσαν η συνέλευση να διεξαχθεί στις 14:00, η ίδια και πάλι εκμεταλλευόμενη την αυτοδυναμία της στο Δ.Σ. αποφάσισε να ορίσει την συνέλευση στις 21:00 το βράδυ που θα ήταν αδύνατον να μαζευτεί ο απαιτούμενος αριθμός φοιτητών για την απαρτία. Είναι προφανές πως για την Δαπ καμία αξία δεν έχουν οι συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου, καμία αξία δεν έχει ο διάλογος και διαφορετικές απόψεις μιας αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας όπως αυτής της Γ.Σ.. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο σύλλογος να μένει αδρανής, να έρχεται να ψηφίζει μια φορά τον χρόνο και να της δίνει λευκή επιταγή για την επόμενη χρονιά και να κοροϊδεύει όλο τον σύλλογο μες στα μούτρα του, όπως έγινε εδώ.
2) Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. για ακόμα μια χρονιά γίναμε μάρτυρες της δημοκρατικής διάθεσης της μεγάλης πανελληνίας και πρωτοπόρας παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Εκμεταλλευομένη την αυτοδυναμία της και πάλι όρισε 5μελή εφορευτική επιτροπή στην οποία έχει και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία ορίζοντας 3 μέλη της σε αυτήν. Πρόταση της Ε.Α.Α.Κ. ήταν η εφορευτική επιτροπή να γίνει 7μελής έτσι ώστε κάθε εκλογικός συνδυασμός να έχει έναν και μόνο εκπρόσωπο στην εφορευτική και επιπλέον να προστεθεί και ένα μέλος του συλλόγου, το οποίο θα είχε την κοινή αποδοχή όλων. Με αυτόν τον τρόπο καμία δύναμη δεν θα είχε την πλειοψηφία και τον έλεγχο της εφορευτικής επιτροπής και ως εκ τούτου θα διασφαλίζονταν καλύτερα το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
3) Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Δαπ αποφάσισε και σε αυτήν την εκλογική καταμέτρηση τα λευκά να προσμετρώνται στα άκυρα με την πρόφαση ότι δεν αποτελούν πολιτική άποψη. Με αυτόν τον τρόπο τα λευκά δεν μπαίνουν στο μέτρο σύμφωνα με το οποίο μοιράζονται οι θέσεις στο επόμενο Δ.Σ. και ως αποτέλεσμα έχουν να βοηθούν την πρώτη δύναμη να κρατά την αυτοδυναμία της. Ούτε λίγο, ούτε πολύ η μέθοδος αυτή αποτελεί νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος! Για εμάς τα λευκά αποτελούν πολιτική άποψη η οποία δεν εκφράζεται από κανέναν από του υπάρχοντες εκλογικούς συνδυασμούς. Τα λευκά θα πρέπει να καταμετρώνται ως έγκυρα, να προσμετρώνται στο μέτρο, και να μην καταλαμβάνουν έδρα.
Αυτή η παράταξη έχει το θράσος να ζητάει αύριο την ψήφο των φοιτητών γιατί «υπάρχει λόγος»… Ο μόνος λόγος που βλέπουμε εμείς είναι για να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον σύλλογο μες στα μούτρα του, να αποφασίζει μόνη της για αυτόν λες και είναι τσιφλίκι της, να απαξιώνει της Γ.Σ και να αλλοιώνει εκλογικά αποτελέσματα κατά το πώς την βολεύει. Εσύ θα συνεχίζεις να τους στηρίζεις; Θα τους εμπιστευτείς για ακόμα μια χρονιά; Θα τους δώσεις ξανά την ευκαιρία να αποφασίζουν για σένα;
ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ την Κυβέρνηση τους και τα κοματοσκηλα τους παντού
ΣΠΑΜΕ την κυβερνητική αυτοδυναμία ΔΑΠ-ΠΑΣΠ
Παίρνοντας θέση με την άλλη αριστερά που δεν φοβάτε να συγκρουστεί για να επιβάλλει τις ανάγκες της κοινωνίας
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ