Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

10 +2 λόγοι για να στηρίξεις Ε.Α.Α.Κ στις φοιτητικές εκλογές

          Στην Ελλάδα του 2014, των αυτοκτονιών και της ανεργίας, κάθε φοιτητικές εκλογές είναι δημοσκόπηση για την γενιά μας, δημοσκόπηση για κάθε φοιτητή προσωπικά! Έχεις ευθύνη να μην δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και άρα να μην ψηφίσεις με βάση την δήθεν φιλία που σου πουλάνε στα μαγαζιά στο pico η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ αλλά σαν σκεπτόμενος άνθρωπος. Ήρθε η ώρα να βάλεις φίμωτρο σε κάθε κυβερνητική φωνή. Αυτοί είναι εκείνοι που θέλουν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών προς όφελός τους, επιλεκτικά ζητωκραυγάζοντας για τις πρωτιές των νεολαιών τους. Επειδή λοιπόν στις φετινές φοιτητικές εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε με πολιτικά κριτήρια για να αποτυπωθεί ενιαία η αντίληψη που επιδιώκει να επιβάλλει αναχώματα στα σχέδια τους σε καλούμε να στηρίξεις την Ε.Α.Α.Κ:

  1. Για να ανατρέψουμε το εργασιακό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να εξασφαλίσουμε ότι η νεολαία δεν θα ζήσει τελικά στα πεντάμηνα και γενικά στην ελαστική απασχόληση και θα επιλέξει την ανατροπή τους.
  2. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς πέρα από την σύγκρουση με την ΕΕ και το ευρώ, την διαγραφή του χρέους.
  3. Για την ισχυροποίηση της αντίληψης που μαζί σας έβαλε πλάτη ενάντια στα προαπαιτούμενα, την επιχειρηματοποίηση των πανεπιστημίων, τις διαγραφές των φοιτητών και τους εσωτερικούς κανονισμούς, την αντίληψη εκείνη που μιλάει για αγώνες διαρκείας και αντιστέκεται ενάντια στις επιταγές της κυβέρνησης, της ΕΕ και κάθε διαχειριστή αυτής της πολιτικής.
  4. Γιατί η Ε.Α.Α.Κ εκφράζει το αντίπαλο δέος της κυβερνητικής πολιτικής ( ΠΑΣΠ-ΔΑΠ ) στην σχολή και η δικιά του ενίσχυση είναι η πιο μεγάλη καταδίκη του δικομματισμού στις σχολές.
  5. Για την ισχυροποίηση της μόνης αντίληψης που ρίχνει πόρτα στους φασίστες στις σχολές, τον πιο μαζικό χώρο της νεολαίας, όπως επίσης προτάσσει τον συλλογικό δρόμο του αγώνα ενάντια στην λογική του ατομικού δρόμου και της προσαρμογής στην σημερινή σαπίλα.
  6. Γιατί μόνο μέσα από μαχητικούς αγώνες διαρκείας μπορούμε να κερδίσουμε. Με μαζικό πολιτικό εκβιασμό του κινήματος και όχι με παρακάλια και «νταραβέρια» με τους πρυτάνεις, τα συμβούλια ιδρύματος και τους υπουργούς.
  7. Για την ενίσχυση των γενικών συνελεύσεων και την βελτίωσή τους, κόντρα σε σχέδια για προέδρους και γραμματείς (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) ή για την ΕΦΕΕ των αντιπροσώπων – φοιτητοπατέρων (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-ΑΡΕΝ). Γιατί οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι κομματικές πασαρέλες και πρέπει να γίνουν όργανα λαϊκής πολιτικής - επιβολής, στα χέρια των φοιτητών.
  8. Γιατί θέλουμε ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο. Με φοιτητικό και εργατικό έλεγχο, ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πως αυτό θα λειτουργεί. Άλλωστε κανένας δεν ξέρει τις ανάγκες του πανεπιστημίου καλύτερα από αυτούς βρίσκονται κάθε μέρα σε αυτό.
  9. Γιατί είμαστε οι μόνοι που έρχονται σε συνολική ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης των πραγμάτων και πιστεύουμε ότι αυτή μπορεί να έρθει στο σήμερα μέσα από τους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας.
  10. Γιατί σήμερα πρέπει να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική και αντισυστημική αριστερά που δεν φοβάται να ρισκάρει στον δρόμο και στο κίνημα και ούτε φοβάται την κοινή δράση μέσα στους αγώνες. Η αντίληψη αυτή που ποτέ δεν έριξε λάσπη στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς παραμόνο έκανε πολιτική αντιπαράθεση θέσεων όπως πρέπει να γίνεται...

 • Γιατί στην εποχή των τεράτων ούτε υποτασσόμαστε στην κυβερνητική πολιτική ούτε αναμένουμε σωτήρες. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
 • Γιατι παλεύουμε για να ζήσουμε με αξιοπρεπώς με μόρφωση, δουλειά, ελευθερίες όχι να επιβιώσουμε στον καπιταλισμό
 • Γιατί η κρίση ανήκει στο σύστημα, το μέλλον ανήκει σε εμάς.!

7     7 ΜΑΗ ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ!

Ενιαία
         Ανεξάρτητη
      Αριστερή
    Κίνηση