Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση Α.Ε.Ρ.Α.Σ-Ε.Α.Α.Κ για τις διαγραφές φοιτητών

  ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ.....ΑΝΤΡΙΚΟ!!!


Ο Λοβέρδος λοιπόν ήρθε για να μείνει και συνεχίζει να τα τινάζει όλα στον αερά. Ο ίδιος λοιπόν που πριν τρία χρόνια μας έλεγε “δε χρειάζεται όλοι όσοι τελειώσουν ιατρική να γίνουν γιατροί” έρχεται τώρα να μας πει οτι οι “λιμνάζοντες” φοιτητές θα διαγραφούν!!!

Όχι ότι είναι βέβαια δική του ιδέα για την “εξυγίανση” των πανεπιστημίων και την αποκατάσταση του κοινωνικού αυτοματισμού:η εντολή υπάρχει χρόνια τώρα από το νόμο Γιαννάκου που όρισε το 2ν και το νόμο Διαμαντοπούλου που το πετσόκοψε και το έκανε ν+2. Για να δούμε λοιπόν ποιον εξυπηρετεί η διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες 180.000 φοιτητών...
Ξεκινώντας απ΄τη βασική αρχή ότι οι αιώνιοι φοιτητές δεν παίρνουν συγγράμματα, πάσο, δε δικαιούνται στέγαση ούτε σίτιση, ούτε καν φοιτητικά πακέτα στο κινητό, ο πολυέξοδος αιώνιος φοιτητής κοστίζει στο πανεπιστήμιο ακριβώς την κόλλα χαρτί που του μοιράζεται στην εξεταστική. Και ο “μη ενεργός” φοιτητής, που τόσο αρέσει στους βαλτούς του υπουργείου να διαχωρίζουν, δεν κοστίζει ούτε καν αυτό, οπότε κοστίζει μια γραμμή στον κατάλογο των εγγεγραμμένων φοιτητών. Οπότε γιατί τόση καούρα να διαγράψουμε τους ανέξοδους αιώνιους;;;
Ο ίδιος λόγος που έπρεπε να περάσουν με διαδικασίες fast track τα προαπαιτούμενα και συνηγορεί στο πανεπιστήμιο που μέρα με τη μέρα χτίζεται πάνω στις βάσεις της Μπολόνια και του ΚΕΧΑΕ.
Το πανεπιστήμιο στο οποίο:
-η εντατικοποίηση και η λογική του ατομικού δρόμου θα είναι οι μόνες βιώσιμες. Η πολιτικοποίηση, οι συνελεύσεις, η συλλογική διεκδίκηση και οι αγωνιστικές αποφάσεις θα σημαίνουν αυτόματα διαγραφή ενώ θα είναι μονόδρομος ο συμβιβασμός και η υποταγή σε όποιον βούρδουλα μας φέρνουν. Ούτε λόγος για ελεύθερο χρόνο, για πνευματική ανάπτυξη, για ενασχόληση με οτιδήποτε άλλο εκτός του αντικειμένου.
-οι ταξικοί φραγμοί είναι πλέον ΝΟΜΟΣ. Φοιτητής που δουλεύει δεν έχει καμία ελπίδα να τελειώσει τις σπουδές του, πόσο μάλλον όταν φτάσουμε στην πλήρη εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου που εκτός από διαγραφές μετα τα ν+2 θα προστεθούν στο booklet προαπαιτούμενα, αλυσίδες, περιορισμένος αριθμός φορών που μπορεί να δοθεί ένα μάθημα, δίδακτρα μετά τα ν έτη! Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να συντηρείται μόνο με τα λεφτά των γονιών του θα πετιέται έξω απ΄τα αμφιθέτρα.
-η φοίτηση δεν έχει καμία σχέση με μόρφωση και παιδεία αλλά είναι μια μαθητεία για να βγεις εμπειροτέχνης εργολάβος! Κατάργηση οποιασδήποτε μορφής συνολικής εποπτείας πάνω στο αντικείμενο, εξειδίκευση απ'τα πρώτα χρόνια των σπουδών, προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών εξειδικευμένων μαθημάτων και αφαίρεση των γενικών που χαρίζουν πανοραμική γνώση. Ένα διαρκές κηνύγι πιστωτικών μονάδων σε επί πληρωμή συνέδρια και σεμινάρια έτσι ώστε οι λίγοι που θα καταφέρουν εν τέλει να βγουν με την ψυχή στο στόμα απ' τη σχολή να έχουν στο χέρι ένα πτυχίο διαφορετικό ο καθένας, ανάλογα με το budget του, χωρίς καμία ελπίδα ενιαίας διεκδίκησης με τους υπόλοιπους σαν εργαζόμενοι πλέον.


ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗ ΓΥΑΛΑ: Κανένας πρύτανης και κανένας κοσμήτορας δε θα αντισταθεί στις διαγραφές. Η θέση του υπουργείου ότι το μέτρο των διαγραφών θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των εκάστοτε ιδρυμάτων δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις ούτε για λογικές διαλόγου και κόψε ράψε με τους πρυτάνεις και τους προέδρους. Ας δούμε λίγο και ποιοι είναι αυτοί... Ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ.Φορτσάκης είναι αυτός που προεκλογικά έταζε διαγραφές με το τσουβάλι και τώρα ακολουθώντας ξεκάθαρη διαιρετική τακτική για να κρατήσει το φοιτητικό σώμα σε νωθρότητα απαντάει σε mail φοιτητών διαβεβαιώνοντας ότι δε θα διαγραφεί κανείς. Και όσον αφορά τα δικά μας: ο Α. Καραμπίνης, ο νέος πρύτανης του ΔΠΘ, είναι ο γνωστός πρύτανης που χτίστηκε.. επειδή όμως η ιστορία ακούγεται πάντα μονόπλευρα ας μάθουμε ότι ο εν λόγω “καημένος ανθρωπάκος” που οι “τραμπούκοι φοιτητές” τον χτίσανε είχε καταγγείλει δημόσια και μηνύσει μέλος του φοιτητικού συλλόγου επειδή τόλμησε να τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της λέσχης και να υπερασπιστεί στα τοπικά κανάλια το δικαίωμα του κάθε φοιτητή σε δωρεάν σίτιση!

ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΑΣ.
Μόνο εμείς οι ίδιοι μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και τους φοιτητικούς μας συλλόγους με αγωνιστικές αποφάσεις και δράσεις μπορούμε να σταματήσουμε τις διαγραφές. Αλλά όχι να μείνουμε εκεί, αλλά να βγούμε επιθετικά με ένα νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα απαιτώντας δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους, ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, καμία διαγραφή και κανένα όριο φοίτησης γιατί δε θα γίνουμε οι εργαζόμενοι που θέλουν, δε θα γίνουμε αυτοί που πατάνε επί πτωμάτων σκύβουν το κεφάλι! Δεν καθόμαστε σε κανένα τραπέζι διαλόγου, δε συμβιβαζόμαστε με καμία μεσοβέζική λύση. Δε θα αφήσουμε καμία συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ να αποφασίσει πώς θα σπουδάζουμε, πώς θα εργαζόμαστε, πώς θα ζήσουμε. Αγώνας ΤΩΡΑ για το πανεπιστήμιο των κοινωνικών αναγκών, για κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, για τη ζωή με αξιοπρέπεια που θέλουμε και θα αποκτήσουμε.


ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ
6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ






Α.Ε.Ρ.Α.Σ - Ε.Α.Α.Κ