Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Α.Ε.Ρ.Α.Σ-Ε.Α.Α.Κ για την καθηγητική αυθαιρεσία και για την εξέταση της ΠΑΘ.ΑΝ



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΝ


Το highlight αυτής της εξεταστικής λοιπόν φαίνεται να είναι (προς το παρόν) η εξέταση της Παθάν. Η καθηγήτρια αποφάσισε μάλλον να δοκιμάσει τα όρια της υπομονής μας βάζοντας για άλλη μια φορά όχι δύσκολα θέματα αλλά και εκτός διδακτέας ύλης. Η συγκεκριμένη έρχεται να συμπληρώσει το καρέ, θυμίζοντας μας κάτι από προηγούμενες εξεταστικές, βλέπε Ανατομία, Φυσική κ.τ.λ.

Πολλές φορές έχουμε ασχοληθεί με τα νεύρα τους, τις ιδιορρυθμίες τους ή το αν ξύπνησαν στραβά. Θα μπορούσαμε  να τους πληρώσουμε κανένα διήμερο χαλάρωσης σε σπα, αλλά μάλλον αυτό δε θα έλυνε το πρόβλημα. Θα ήταν ίσως πιο αποτελεσματικό να ασχοληθούμε με το τί τους επιτρέπει να λειτουργούν έτσι. Αλήθεια γιατί η κ. Γιατρομανωλάκη νιώθει τέτοια ελευθερία και ότι μπορεί πολύ άνετα να κάνει ότι θέλει ;
  
Η απάντηση είναι απλή.  Κανείς από τους από πάνω δε θα της κουνήσει το δάκτυλο, πολύ απλά γιατί η συμπεριφορά της είναι νομιμοποιημένη. Είναι νομιμοποιημένο να μας κόβουν μαζικά, είναι νομιμοποιημένο να μας εξετάζουν σε θέματα που δε μας έχουν διδάξει ποτέ, είναι νομιμοποιημένο να μη σηκώνουμε κεφάλι από το βιβλίο και στη τελική να μην έχει και αποτέλεσμα. Ένας αρκετά αποτελεσματικός σχεδιασμός για την δημιουργία υποταγμένων φοιτητών που αγόγγυστα θα παράγουν έργο για το κέρδος της κάθε επιχείρησης, προετοιμασμένοι κατάλληλα για τον μετέπειτα εξευτελισμό τους ως εργαζόμενοι δουλεύοντας για ψίχουλα, χωρίς ωράρια και όρια!  Όλη αυτή η εντατικοποίηση δεν ενοχλεί κανένα από ορισμένους φιλόδοξους διδάκτορες, οι οποίοι ανήκουν στο κομμάτι του καθηγητικού κατεστημένου που έχει ταχθεί ήδη υπέρ με την στάση του, απέναντι  στο Νέο Πανεπιστήμιο που έχει στα σκαριά κυβέρνηση-ΕΕ, αρκεί να επικυρώσουν την θεσούλα τους μέσα σε αυτό καταδικάζοντας ταυτόχρονα και τους καθηγητές που αντιτίθενται σ’αυτό. Το Πανεπιστήμιο της εντατικοποίησης, των διαγραφών, της ποινικοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
  
Αυτός που θα σταματήσει τη Γιατρωμανωλάκη και τη κάθε Γιατρωμανωλάκη δεν είναι άλλος από εμάς τους φοιτητές. Μόνο ο φοιτητικός έλεγχος είναι αυτός που θα επιβάλλει τα συμφέροντά μας σε βάρος οποιουδήποτε ονειρεύεται ένα πανεπιστήμιο-επιχείρηση-εξεταστικό κάτεργο. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας μπορούμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε σταθερό πρόγραμμα εξεταστικής και σταθερή εξεταστέα ύλη η οποία θα είναι διδαχθείσα.
Δε θα δεχθούμε τίποτα που να δυσχεραίνει τη καθημερινότητα κανενός φοιτητή, είτε αυτό λέγεται καθηγητική αυθαιρεσία, είτε διαγραφές, είτε περικοπές σε λεωφορεία-σίτιση-στέγαση, είτε Οργανισμοί, που θα έρθουν να κάνουν πράξη την επιχειρηματική ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου. Καλούμε επομένως στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 30/09 στο αμφιθέατρο της Δραγάνας. 

Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ για να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους, με τους οποίους θα λειτουργεί το Πανεπιστήμιο της κοινωνίας, το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας!

Α.Ε.Ρ.Α.Σ- Ε.Α.Α.Κ