Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Γιατί πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού; Ποιος είναι: Ο Νίκος Ρωμανός κρίθηκε ένοχος το 2013 για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέντε χρόνια πριν τη σύλληψη του είδε τον καλύτερο του φίλο Αλέξη Γρηγορόπουλο να ξεψυχά στα χέρια του από τον πυροβολισμό του αστυνομικού Κορκονέα στα Εξάρχεια. Ο Νίκος Ρωμανός είναι αναρχικός, πράγμα που ιδεολογικοποιεί τη δράση του και τον καθιστά πολιτικό κρατούμενο.

Στο διάστημα που κρατείτο πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στα ΤΕΙ Αθήνας. Παρόλ’ αυτά, το δημοκρατικό του δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Οπότε για να διεκδικήσει αυτό το δικαίωμα, αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη. Η απόφαση του αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς η απεργία πείνας αποτελεί το μοναδικό μέσο πάλης των κρατούμενων, αφού στα πλαίσια της στέρησης κάθε είδους ελευθερίας στις φυλακές, το μόνο που τους απομένει είναι η αυτοδιάθεση στο ίδιο τους το κορμί. Τα όρια της καταστολής δεν τελειώνουν στις φυλακές, αφού στο αστυνομοκρατούμενο νοσοκομείο όπου έχει μεταφερθεί, η ανένδοτη κυβέρνηση πιέζει τους γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του. Οι γιατροί με απόφαση της ΕΙΝΑΠ αντιτάχθηκαν στις εντολές της κυβέρνησης σεβόμενοι τον αγώνα του Ρωμανού και το αποκλειστικό δικαίωμα του στο κορμί του. Το κλίμα έξω από το νοσοκομείο είναι πολύ διαφορετικό όπου μεγάλο κομμάτι της νεολαίας και των εργαζόμενων στέκονται αλληλέγγυοι δίνοντάς του κουράγιο με την παρουσία τους και τα συνθήματα.

Γιατί όμως ο Νίκος Ρωμανός δέχεται τέτοιου είδους αντιμετώπιση; Το γεγονός αυτό οφείλεται στην κλιμάκωση ενός ευρύτερου μηχανισμού καταστολής και αυταρχικοποίησης του κράτους που χτυπά αλύπητα τους αγωνιστές και καταπνίγει κάθε τοποθέτηση αμφισβήτησης του συστήματος με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ο αγώνας του Ρωμανού αυτή τη στιγμή αποτελεί αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και σύμβολο αντίστασης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ευρύτερα της νεολαίας και του κινήματος. Η νίκη του Ρωμανού είναι μια αρχή για την ρεβάνς απέναντι στην αντιδημοκρατική επίθεση της αυταρχικής κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


                          Α.Ε.Ρ.Α.Σ – Ε.Α.Α.Κ