Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ολοι στη Γενική Συνέλευση των Νηπιαγωγών

Τον τελευταίο καιρό τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές μιας κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Έπειτα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη και της στυγνής δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το κράτος και η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την προκλητική συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, υπό τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., έχουν οδηγήσει την κοινωνία, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε αγανάκτηση που έχει καταλήξει σε συνεχή αγώνα.
Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος έδειξαν ότι μέσα από ένα μαζικό ανεξάρτητο και συγκρουσιακό κίνημα μπορούν να έχουν και συνέχεια.
Η συνεχής και βίαιη καταστολή που βιώσαμε όλοι μας, σ’ όλη την χώρα από την κυβέρνηση με την ποινικοποίηση των αγώνων, τις συλλήψεις των διαδηλωτών, τις επιθέσεις σε αγρότες, εργάτες αλλά και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που αγανακτισμένα διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους, είναι κάτι που όχι μόνο δε μας φοβίζει αλλά μας εξοργίζει και μας κάνει πιο δυνατούς για να συνεχίσουμε πιο αγωνιστικά.
Η κυβέρνηση των δολοφόνων που χαρίζει 28δις στις τράπεζες, δημιουργεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργεί το 8ωρο και την ασφάλιση, υποχρηματοδοτεί την εκπαίδευση, πλέον με τη στήριξη του κεφαλαίου καλύπτει δολοφονικές επιθέσεις κατά συνδικαλιστών. Το τελευταίο γεγονός με τη μετανάστρια συνδικαλίστρια-αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα με βιτριόλι στο πρόσωπο, είναι το πιο δυνατό χτύπημα που έχει δεχτεί το συνδικαλιστικό κομμάτι της κοινωνίας.
Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο αντιδραστικός νέος νόμος-πλαίσιο που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται, έχει προκαλέσει χάος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήδη σχολές όπως τα Παιδαγωγικά Θεσσαλονίκης και Κρήτης και σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου χουν αναστείλει την λειτουργία τους γι’ αυτό το εξάμηνο.
Αντίστοιχες εξελίξεις λόγω της υποχρηματοδότησης συναντάμε και στη δική μας σχολή με τα επιλεγόμενα και υποχρεωτικά μαθήματα, καθώς και την συνδιδασκαλία μαθημάτων με το τμήμα των δασκάλων λόγω έλλειψης καθηγητών και υποδομής. Το πρόβλημα υπάρχει και στις νέες αλλαγές σε σχέση με τα συγγράμματα μια και ότι ακριβώς φοβόμασταν έγινε πραγματικότητα. Δεν δόθηκε η επιλογή 2ου συγγράμματος λόγω της μειοψηφίας των δηλώσεων όπως και ότι τα βιβλία δόθηκαν τελευταία στιγμή δυσκολεύοντας τη διεξαγωγή της εξεταστικής όχι μόνο στη σχολή μας αλλά και σε άλλα τμήματα.
Ως προς τον εργασιακό μας κλάδο, οι νηπιαγωγοί ήδη καλούν σε πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή 8/3 στην Αθήνα με θέματα τα προβλήματα που προκάλεσε το ότι έγινε υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση χωρίς να έχει ανοίξει ούτε μία νέα θέση εργασίας χωρίς να έχει ανοίξει ούτε ένα νέο νηπιαγωγείο στέλνοντας ήδη 35.000 νήπια στους ιδιώτες!!!

Επειδή πρέπει να αποφασίζουμε εμείς για εμάς καλούμε όλους στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των Νηπιαγωγών την
Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ. στην αίθουσα 7.


ΠΟΙΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ; ΠΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ;