Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε την επικείμενη διαθεσιμότητα 1.765 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ,από το σύνολο των 6.239 έναντι των 10.200 pου δώθηκε από το Υπουργείο, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των εργαζομένων! Από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων ζητήθηκε να καταγραφούν το είδος των συμβάσεων των εργαζομένων και οι ανάγκες τους σε διοικητικό προσωπικό. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν άμεση και μαζική, και μέσα από τις συνελεύσεις κυρήχθηκαν απεργίες από τις 10 έως τις 20 Σεπτέμβρη. Σύλλογοι εργαζομένων απ'όλα τα ιδρύματα της χώρας εξέδωσαν δελτία τύπου καταγγέλοντας τις απολύσεις με σύνθημα "Καμία διαθεσιμότητα / απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους", ζητώντας τη συμπαράσταση και τη στήριξη και άλλων συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των ίδιων των φοιτητών και των γονέων.
Όσον αφορά το ΔΠΘ, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων κήρυξε απεργία για τις 10 και 11 Σεπτέμβρη, με νέα συνέλευση την Πέμπτη 12 του μήνα και νέα κινητοποίηση την Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των ονομάτων των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.
Ως ΕΑΑΚ, καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τις τις αποφάσεις "αποφασίσομεν και διατάσσομεν" της κυβέρνησης! Καμία θυσία εργαζομένων δεν θα επιφέρει λύσεις, ούτε την ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα του κου Σαμαρά!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !
ΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !
 
                                                 Ε.Α.Α.Κ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ