Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΠ: -ΝΔΦΚ : Μπορείς και εσύ να υπηρετήσεις μαζί μας την κυβέρνηση!


Δελτία των οχτώ, κυβερνητικά στελέχη, “διανοούμενοι” της μνημονιακής πολιτικής και λοιπά παπαγαλάκια, συνεχίζουν, πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, να δίνει ο ένας την σκυτάλη στον άλλον σε μια προσπάθεια να δυσφημίσουν και να στρέψουν την κοινωνία ενάντια σε φωνή που αντιστέκεται και αμφισβητεί την παντοκυριαρχία της κυβέρνηση. Μιας κυβέρνησης που η πολιτική της συνεχίζει να καταδικάζει το λαό και τη νεολαία στη φτώχεια και την απελπισία. Είναι χαρακτηριστικό πως το δρόμο στα ΜΑΤ και τις επιστρατεύσεις στρώνουν κάθε φορά σύσσωμοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης, των καναλαρχών και του κράτους με τη γεμάτη ψέματα και λάσπη προπαγάνδα τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ηρωικό αγώνα, πολλών εβδομάδων, που δίνουν εργαζόμενοι και φοιτητές στα Πανεπιστήμια που χτυπιούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μνημονίων. Η προσπάθειά τους όμως έχει πέσει στο κενό γιατί αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση του Σαμαρά και ο «συρφετός» της σπρώχνουν τη δημόσια παιδεία στο γκρεμό! Όλοι γνωρίζουν ότι η προοπτική της νεολαίας οδηγείται στην ανεργία και την απλήρωτη εργασία, ότι καταστρέφονται χιλιάδες οικογένειες λόγω των απολύσεων.

Αυτή τη φορά όμως εκτός από τους γνωστούς πρόθυμους που τόσο καιρό στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, την κυβέρνηση και τη φυλακή της ΕΕ, κάλυπταν και προωθούσαν το φασισμό, μέρος σε αυτή την χυδαία επίθεση έχει πάρει και η παράταξη της κυβέρνησης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Μετά τη δημόσια ανακοίνωσή τους ότι οι απεργίες πρέπει να σταματήσουν για να ανοίξουν οι σχολές εμφανίστηκαν και στο διαδίκτυο σαν αγανακτισμένοι φοιτητές που ζητάνε να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα και ότι υπεύθυνοι είναι αυτοί που αγωνίζονται για να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική, που παλεύουν για μια πραγματικά δημόσια παιδεία σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Δεν μας λένε όμως πως μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολές όταν θα 'χουν γίνει 1350 απολύσεις; 
Όταν η χρηματοδότηση έχει μειωθεί πάνω από 50%;
Όταν χιλιάδες άνθρωποι μαζί με τις οικογένειές τους θα βρεθούν στο δρόμο;
Όταν εκατοντάδες συνάδελφοί μας αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους;
 Δεν μας λένε τι Πανεπιστήμιο θα πάρει τη θέση αυτού που τώρα διαλύεται.
 Δεν μας λένε για τις σχολές που θα κλείσουν ή αυτές που θα συγχωνευτούν, για τις ατομικές συμβάσεις-πείνας, για τα δίδακτρα και τις διαγραφές, για τα σπασμένα πτυχία «διαβατήριο» ανεργίας, για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και το πάρτι των εταιριών σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων.
Δεν μας λένε για το μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας που το στέλνουν από τα 15 του στη μαθητεία, για το τρίτο μνημόνιο που θα έρθει να βάλει ταφόπλακα σε κάθε αυτονόητο δικαίωμα που έχει απομείνει.
 Αλήθεια για όλα αυτά τι έχουν να πουν; Τι προτείνουν; Να κατεβάσουμε τα χέρια απέναντι στο υπουργείο, την κυβέρνηση και την Τρόικα, να κάτσουμε ήσυχα στην γωνία μας και να πούμε και ευχαριστώ;

Το ξέρουν ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ! Ξέρουν ότι εργαζόμενοι-καθηγητές-φοιτητές αγωνίζωνται ενάντια στις απολύσεις και σε αυτή την πολίτικη που διαλύει τα δικαιώματα μας σε εκπαίδευση και εργασία! Ξέρουν και γι' αυτό και δεν εμφανίζονται στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων, δεν τολμάνε να βρεθούν στις πραγματικές και ζωντανές διαδικασίες κουβέντας και απόφασης των φοιτητών. Γιατί ξέρουν ότι είναι περιθώριο στη νεολαία και αναγνωρίζονται από όλους σαν τους εκφραστές της κυβέρνησης και της πολιτικής της μέσα στις σχολές. Δεν μπορούν να εκφράσουν καμιά πραγματική ανάγκη της νεολαίας ούτε να δώσουν διέξοδο και λύση στα προβλήματα, γιατί είναι μέρος του προβλήματος!

Η ΕΑΑΚ και το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσουν, σίγουρα, με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και ένταση τον αγώνα τους ώστε αυτή η πολιτική και κάθε εκφραστής της να ανατραπεί και να βρεθεί, εκεί που ανήκει, στο περιθώριο! Για να δικαιωθούν οι ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας!



                         Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

                                        σε ΑΕΙ - ΤΕΙ