Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα της Α.Ε.Ρ.Α.Σ-Ε.Α.Α.Κ για την αντιφασιστική διαδήλωση την Πέμπτη 18/9

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το αντιφασιστικό κίνημα βγαίνει ξανά στο δρόμο απαιτώντας να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι για τα εγκλήματά τους και να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων που εξακολουθεί να τους κάνει πλάτες. Η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και των επιστρατεύσεων που παραπαίει, συνεχίζει την προσπάθεια να βρει στηρίγματα στη Χρυσή Αυγή. Η αδειοδότηση των προφυλακισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στις ορκωμοσίες των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, τα μπρος πίσω στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η αποφυλάκιση της Σκορδέλη και του Ματθαιόπουλου, αλλά και η προκλητική αθώωση των δολοφόνων της Μανωλάδας είναι δείγματα ότι αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να στήνει γέφυρες μαζί τους. 

Αυτή η πολιτική είναι που στρώνει το δρόμο στους νεοναζί να ξαναβγάλουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου και να επιτίθενται σε μετανάστες και αντιφασίστες, όπως έγινε με τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια και τους Αμπελοκήπους, των δύο ομοφυλόφιλων στο Παγκράτι, τους βανδαλισμούς στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. 

Όσο και αν προσπαθεί η νεοναζιστική συμμορία να φορέσει τον αντισυστημικό μανδύα, είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι τα στηρίγματά της βρίσκονται στην κυβέρνηση των Μπαλτάκων και των Τροϊκανών, τους οικονομικούς μεγιστάνες, την προβολή της από μεγαλοδημοσιογράφους και τη συνεργασία της με τους μηχανισμούς της αστυνομίας. Δεν μας ξεγελούν. 

Είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από τα μνημόνια, εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι τους χρηματοδοτούν για να εξασφαλίζουν όπλα αλλά και γραφεία – ορμητήρια για να σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές. Είναι το εργαλείο αποπροσανατολισμού για το ποιος φταίει για την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που φέρνουν τα Μνημόνια, ρίχνοντας τα βάρη στους μετανάστες. Στόχος τους είναι να χτυπηθεί η εργατική αντίσταση, η αριστερά, η αντιφασιστική πάλη, και όλους όσους παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Αυτό το μήνυμα έστειλαν με τις δολοφονικές επιθέσεις στο Πέραμα κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Η ΧΑ ήταν και παραμένει το μαντρόσκυλο του συστήματος, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες τους να πλασαριστούν ως «αντισυστημικοί», μια εφεδρεία τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών του, και κάθε εργαζόμενου και νέου ανθρώπου που θέλει να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα. Αντιπαλεύουμε τον φασισμό έχοντας ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια και στις αιτίες που τον μπολιάζουν στην κοινωνία, τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ που υπηρετούν πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που όχι μόνο εξαθλιώνουν τους πολίτες με τα μνημόνια αλλά σπέρνουν τον ρατσισμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις του «Ξένιου Δία» και την FRONTEX, που δολοφονούν εν ψυχρώ στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι και φουσκώνουν τα πανιά της απανταχού ακροδεξιάς. 

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από το ναζιστικό ζυγό. Δεν θα αφήσουμε τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων που κατέδιδαν και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα όσους αντιστέκονταν στην ναζιστική κατοχή, να παριστάνουν τάχα τους «άδικα διωκόμενους πατριώτες». Ειδικά μετά την άνοδο των φασιστών και πανευρωπαϊκά μετά τις εκλογές, οι αγώνες που θα δώσουμε εδώ θα στείλουν ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη: στους φασίστες ότι δεν θα τους περάσει έτσι εύκολα και θα τους ξαναστείλουμε στις τρύπες τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές της φτώχειας και του ρατσισμού ότι μπορούμε να αγωνιζόμαστε και μπορούμε να νικάμε! 

Υ.Γ.: Λίγα λόγια αλλα σημαντικά: όσον αφορά την υπέροχη καραμέλα που πιπιλίζουν συνεχώς η ΝΔ και οι υπερασπιστές της στο πανεπιστήμιο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αυτό το τόσο λυρικό τσιτάτο "καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται" και γι' αυτό καταδικάζουμε και τη Χ.Α που "δολοφονεί ανθρώπους".
  1. Η Χ.Α δε δολοφονεί απλά και γενικά ανθρώπους και δεν επιτίθεται απλά και γενικά σε ανθρώπους. Δολοφόνησε στοχευμένα έναν αντιφασίστα, δολοφονεί στοχευμένα μετανάστες, επιτίθεται στοχευμένα σε αγωνιστές. Είναι οι γενίτσαροι του συστήματος και δουλειά τους είναι να βγάζουν απ' τη μέση οποιονδήποτε είναι επικίνδυνος γι' αυτό, όπως πολύ περήφανα δήλωσε μέλος της Χ.Α στο ΕΘΝΟΣ: Εμείς λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αριστερούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς”.
  2.  Λίγα λόγια για τη θεωρία των δύο άκρων
    Η άποψη αυτή πρεσβεύει ότι τόσο ο φασισμός όσο και η αριστερά και το εργατικό κίνημα  παρά τις επιμέρους διαφορές τους, αποτελούν ιδεολογική  έκφραση της βίας, γι’αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται από ίσες αποστάσεις, κάτι που οδηγεί λίγο πολύ στην ταύτιση του ενός με το άλλο. Βαζίζεται όμως σε ένα τραγικό σφάλμα. Ταυτίζει τη βία του εκμεταλλευτή με τη βία του εκμεταλλευόμενου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του κόσμου, η δίκαια αντίδραση των εργαζομένων στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, των φοιτητών και μαθητών απέναντι στη διάλυση της παιδείας τους και να εξωραϊστεί η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική. Είναι αυτό που ακούμε καθημερινά: “Γιατί να κάνουμε κατάληψη; Γιατί οι εργαζόμενοι να κάνουν απεργία; Αυτά είναι βίαια μέσα. Ας στείλουμε ένα χαρτί για διάλογο με τον υπουργό παιδείας.”
    ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/9, 18:00 στο Δημαρχείο

                      Α.Ε.Ρ.Α.Σ-Ε.Α.Α.Κ