Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφε, σε αυτό το κείμενο δε θα σου πούμε αν το Πολυτεχνείο είχε νεκρούς ή όχι. Δε θα σου πούμε το ποιος, το γιατί και το πώς. Δε θα σου πούμε για ακόμα μια φορά το πόσο επίκαιρο είναι το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία που το βλέπεις και μόνος σου. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα σε καλούμε να έρθεις και να τα συζητήσεις στην εκδήλωση που θα κάνουμε για το Πολυτεχνείο την Δευτέρα στις 14.00 στο Αναγνωστήριο.
Το σημείο όμως στο οποίο θα θέλαμε αυτή την φορά να σου επιστήσουμε την προσοχή είναι η δύναμη που έχεις στα χέρια σου με τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες σου. Τη δύναμη που σου δίνουν οι Γενικές σου Συνελεύσεις, τη δύναμη της συλλογικότητας, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Τη δύναμη που έχεις όταν διεκδικείς, όχι μόνος ούτε με χαρτιά και διάφορους «εκλεγμένους» άλλα όταν αγωνίζεσαι μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές, μαζί με τους εργαζόμενους, για το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.
Συνάδελφε οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εσένα και εμένα. Και αν αυτοί μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να αντιπαλέψουν το πιο αυταρχικό καθεστώς της Ελλάδας στα χρόνια της μεταπολίτευσης, μπόρεσαν να οργανωθούν χωρίς να φοβηθούν και τελικά να πυροδοτήσουν μία ολόκληρη εξέγερση, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς και εσύ. Μη φοβηθείς να παλέψεις όλα αυτή την πραγματικότητα που σου επιβάλλουν: της φτώχειας, της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και των voucher, της μετανάστευσης, του μισθού των 500 ευρώ, του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, της τρομοκρατίας, της καταστολής, του φασισμού, την καθημερινότητα της βαρβαρότητας.
Μην φοβηθείς συνάδελφε τα ΜΑΤ που σήμερα μετά από εντολή του πρύτανη Φορτσάκη απέκλεισαν την Νομική, την καταστολή και τα πειθαρχικά γιατί όσο αυτοί μας φέρνουν χούντες τόσο εμείς θα απαντάμε με Πολυτεχνεία. Όσο αυτή η συμμαχία των τεράτων, κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ, θα μας τρίζει όλο και πιο πολύ τα δόντια τόσο εμείς μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι θα απαντάμε πιο αποφασισμένοι με συνελεύσεις και καταλήψεις. Με σχέδιο μάχης ένα μαχητικό κίνημα που θα διεκδικεί και θα αποφασίζει για την ζωή του.

Μέχρι το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία να μην είναι πια τσιτάτο αλλά η πραγματικότητα που θα επιβάλλουμε.
Σε καλούμε λοιπόν

* στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στις 14:00 στο Αναγνωστήριο (έναντι πιάτσας ταξί) και

* στη πορεία στις 17:00 πάλι με σημείο προσυγκέντρωσης το Αναγνωστήριο


                                               
                                                      Α.Ε.Ρ.Α.Σ. - ΕΑΑΚ