Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ



Όπως στο Σικάγο το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη πάλεψε για το λεγόμενο οχτάωρο (8 ώρες δουλειά, 8 ώρες διασκέδαση, 8 ώρες ανάπαυση), έτσι και σήμερα καλούμαστε να παλέψουμε για το αυτονόητο αυτό εργασιακό δικαίωμα αφού στην σημερινή κατάσταση όχι απλά καλούμαστε να δουλέψουμε παραπάνω αλλά πρέπει και να το κάνουμε απλήρωτοι.
Εν έτη 2015 την Πρωτομαγιά δεν θυμόμαστε απλά τον ιστορικό της χαρακτήρα, ούτε αναπολούμε τα παλιά μας κεκτημένα, αλλά παλεύουμε για τις αναγκαίες συνθήκες εργασίας και ζωής. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ , τα μνημόνια και το χρέος, ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της γης μας, για το εκπαιδευτικό σύστημα όπως θα έπρεπε να είναι. Παλεύουμε για μια κοινωνία ίσων στην βάση των αναγκών μας.
Σε αυτή τη λογική καλούμε όλους τους φοιτητές στο πλευρό των εργαζομένων να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στις ταξικές εργατικές συγκεντρώσεις. Να διαδηλώσουν μαζικά, όχι κάτω από τις σημαίες και τα αιτήματα της ηττημένης και υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, αλλά με μορφές ανατροπής και νικηφόρας σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου και το σύστημά του. Με στόχο την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Δεν αναθέτουμε τις ελπίδες μας σε μία κυβέρνηση «μεσσία» που αποδέχεται το χρέος των τραπεζών, συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, στηρίζει τα μεταλλεία του «θανάτου», παρακολουθεί απαθής τους εκατοντάδες θανάτους μεταναστών, στηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ, τις στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Παλαιστίνη-Συρία- Ουκρανία, θρέφει τη γενιά της ανεργίας και της επισφάλειας και μεταθέτει απανωτά ακόμη και τις προγραμματικές δηλώσεις τις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2016… και βλέπουμε.  
Για να ανοίξει ο δρόμος για τις αλλαγές που ονειρευόμαστε αλλά και έχουμε ανάγκη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΛΟΥΜΕ 10.30 ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Α.Ε.Ρ.Α.Σ -  ΕΑΑΚ